ΤΟΠΙΚΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος Σινά στις Αφέτες

ο-αρχιεπίσκοπος-σινά-στις-αφέτες-435705

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η επικείμενη έλευση του Αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν Ραϊθώ κ. Δαμιανού στις Αφέτες, ο οποίος θα συνοδεύσει το ιερό λείψανο της Αγίας Αικατερίνης, προκειμένου να τεθεί σε προσκύνημα στον ναό Τιμίου Προδρόμου, από την Παρασκευή 23 Ιουνίου έως και την Τρίτη 27 Ιουνίου.

Το ιερό λείψανο θα τεθεί για πρώτη φορά σε προσκύνημα στον ιερό ναό του Τιμίου Προδρόμου Αφετών, όπου αναμένεται να συρρεύσει πλήθος πιστών από κάθε γωνιά της μητροπολιτικής περιφέρειας, καθώς και από άλλες περιοχές.

Οι λατρευτικές ακολουθίες που θα τελεστούν στον ναό, εντάσσονται στο πλαίσιο του εορτασμού του γενέθλιου του Τιμίου Προδρόμου, όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο εφημέριος του ναού π. Θεόκλητος, ο οποίος τονίζει παράλληλα ότι δίνεται η ευκαιρία στους πιστούς να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο που φυλάσσεται στη Μονή του Σινά. Παράλληλα ο εφημέριος του ναού υπογραμμίζει: «Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο και για την περιοχή και για το χωριό και για την Εκκλησία, φέρνοντας για προσκύνημα ιερά λείψανα που κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα να προσκυνήσει», ενώ διατυπώνει θερμές ευχαριστίες στον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, τον π. Επιφάνιο Οικονόμου και όσους συνέβαλαν στην πραγμάτωση ενός τόσο σημαντικού γεγονότος.

Οι ιερές ακολουθίες που θα πραγματοποιηθούν στο ναό έχουν ως εξής: Την Παρασκευή 23 Ιουνίου στις 19.00 θα γίνει η υποδοχή του ιερού λειψάνου και στις 19.30 θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θα ακολουθήσει θείο κήρυγμα.

Το Σάββατο 24 Ιουνίου στις 7.30 το πρωί θα τελεστεί όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία με θείο κήρυγμα και στις 19.00 μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση προς την Αγία Αικατερίνη.

Την Κυριακή 25 Ιουνίου στις 7.30 το πρωί θα τελεστεί όρθρος και Θεία Λειτουργία με θείο κήρυγμα και στις 19.00 εσπερινός και μυστήριο ευχελαίου.

Την Δευτέρα 26 Ιουνίου στις 7.30 το πρωί θα τελεστεί όρθρος και Θεία Λειτουργία με κήρυγμα και στις 19.00 εσπερινός και παράκληση στην Αγία Αικατερίνη.

Την Τρίτη 27 Ιουνίου στις 7.30 το πρωί θα ψαλεί όρθρος και Θεία Λειτουργία με θείο κήρυγμα, και στις 12 το μεσημέρι προγραμματίζεται η αναχώρηση του ιερού λειψάνου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σινά έλαβε την 3η Δεκέμβριου του 1993 τον τίτλο του επιτίμου Διδάκτορος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας, και είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι θα χοροστατήσει στις λειτουργίες που θα τελεστούν στον ιστορικό ναό των Αφετών, ο οποίος αποτελεί ιστορικό μνημείο για την περιοχή μας.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου