ΤΟΠΙΚΑ

Βροχή… διακοπών νερού στον Βόλο

βροχή-διακοπών-νερού-στον-βόλο-436044

Το νερό σε 205 νοικοκυριά του κεντρικού τομέα του Βόλου έκοψε η ΔΕΥΑΜΒ λόγω οφειλών. Συνεργείο της επιχείρησης χθες και προχθές, προχώρησε σε μαζικές διακοπές της υδροδότησης σε όσους είχαν απλήρωτους από δύο λογαριασμούς και πάνω, και αφορούσαν οφειλές άνω των 80 ευρώ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η ΔΕΥΑΜΒ έθεσε σε ισχύ το τελευταίο διήμερο πρόγραμμα διακοπής υδροδότησης για τους ασυνεπείς καταναλωτές, όπως αποφάσισε σε πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου.

Η απόφαση λήφθηκε μετά την παρατήρηση ότι πολλοί καταναλωτές έχουν οφειλές πάνω από δύο λογαριασμούς στην επιχείρηση, παρά τις διευκολύνσεις που παρέχονται για ρύθμιση χρεών.

Μόνο στον α’ τομέα (τον κεντρικό του Βόλου) που περικλείεται από τις οδούς Αργοναυτών, Φιλιππίδη, Γαλλίας και Ζάχου, εντοπίστηκαν 270 ασυνεπείς καταναλωτές με οφειλές άνω των 80 ευρώ.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα, με ανακοίνωσή της στον Τύπο, η επιχείρηση προειδοποιούσε ότι θα προχωρήσει σε διακοπές στην υδροδότηση και καλούσε τους καταναλωτές να προσέλθουν στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου να κάνουν ρύθμιση για να μη στερηθούν το νερό.

Από το σύνολο των 270 οφειλετών, μόνο οι 65 φαίνεται ότι θορυβήθηκαν και προσήλθαν για τη ρύθμιση. Πολλοί εξ αυτών ήταν φοιτητές που απουσιάζουν συχνά από τον Βόλο και για τον λόγο αυτό είχαν συσσωρευμένες οφειλές.

Στους υπόλοιπους 205 έγιναν χθες και προχθές διακοπές στην υδροδότηση, ενώ σήμερα, συνεργεία θα κάνουν νέο έλεγχο για τυχόν παράνομες επανασυνδέσεις.

Σημειώνεται ότι από την απόφαση διακοπής της υδροδότησης εξαιρούνται για ένα χρόνο 1.500 καταναλωτές που ανήκουν στο κοινωνικό τιμολόγιο. Μάλιστα, έχει ληφθεί απόφαση για την επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου σε όλους τους δικαιούχους του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης που υπολογίζονται σε 3.500 περίπου στον Βόλο, με την επιχείρηση να καλεί όσους δεν είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο να προσκομίσουν τα απαιτούμενα έγγραφα και να ωφεληθούν των ευνοϊκών ρυθμίσεων.

600 επιστολές για λιποσυλλέκτες

Στο μεταξύ, από τη ΔΕΥΑΜΒ στάλθηκαν συνολικά 600 επιστολές σε ισάριθμα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την τοποθέτηση λιποσυλλεκτών, σύμφωνα με τον κανονισμό αποχέτευσης.

Εντός των ημερών ολοκληρώνεται ο έλεγχος που έχει ξεκινήσει, προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως οι επιχειρηματίες φρόντισαν να τοποθετήσουν λιποσυλλέκτη, προκειμένου να μην επιβαρύνεται το δίκτυο της αποχέτευσης, και έως το τέλος Ιουνίου αναμένεται να υπάρχει σαφής εικόνα για τυχόν παραβάτες.

Σε όσους δεν έχουν συμμορφωθεί, θα δοθεί προθεσμία δέκα περίπου ημερών προκειμένου να βάλουν λιποσυλλέκτες, σε διαφορετική περίπτωση θα τους επιβάλλεται πρόστιμο.

Καθαρισμός δεξαμενών

Συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ βρίσκονται από χθες σε Χάνια και Δράκεια προκειμένου να βρουν τι φταίει και ανιχνεύτηκε μικροβιακό φορτίο στο δίκτυο ύδρευσης.

Το πιθανότερο είναι ότι λόγω της υψηλής υδροφορίας να έχουν εισρεύσει στις δεξαμενές επιφανειακά νερά.

Σε πρώτη φάση θα γίνει καθαρισμός των δεξαμενών κι αν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, πιθανότατα θα γίνει και χλωρίωση. Σε κάθε περίπτωση, και μέχρι την εξάλειψη του μικροβιακού φορτίου, ισχύει η απαγόρευση της χρήσης νερού για ανθρώπινη κατανάλωση (πόση, πλύσιμο φαγώσιμων, μαγείρεμα).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου