ΤΟΠΙΚΑ

18μήνες φυλάκιση για τον θανάσιμο τραυματισμό του αδελφικού του φίλου

18μήνες-φυλάκιση-για-τον-θανάσιμο-τραυμ-436782

Ενοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 62χρονος Βολιώτης, για δυστύχημα που συνέβη το 2015 στο Βένετο, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 61χρονου Βολιώτη, κουμπάρου του καταδικασθέντος και αδελφικού του φίλου.

Το δυστύχημα συνέβη στις 7 Αυγούστου στις 7.30 το πρωί όταν ο 62χρονος, ο οποίος είχε στρέψει τη δίκαννη κυνηγετική του καραμπίνα προς τον φίλο του και τον ρωτούσε ποια σκανδάλη αντιστοιχούσε σε ποια κάννη, από λάθος πάτησε τη σκανδάλη του όπλου αντί του κλείστρου, με αποτέλεσμα αυτό να πυροβολήσει, τραυματίζοντας τον κουμπάρο του στο στήθος θανάσιμα.

Ο 62χρονος καταδικάστηκε σε δεκαοχτώ μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, εφέσιμη, με κατά πλειοψηφία απόφαση του δικαστηρίου, ενώ το Τριμελές του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του έντιμου πρότερου βίου, επίσης με απόφασή του που ελήφθη κατά πλειοψηφία.

Στο δικαστήριο ο καταδικασθείς, απολογούμενος είπε ότι κατείχε με άδεια τη δίκαννη κυνηγετική καραμπίνα, την οποία χρησιμοποιούσε για να εκφοβίζει ζώα, ώστε να μην του προκαλούν ζημιές στο κτήμα του.

Το προηγούμενο βράδυ του δυστυχήματος, αντιλαμβανόμενος προσέγγιση ζώων, διευκρίνισε ότι είχε χρησιμοποιήσει το όπλο του πυροβολώντας μία φορά στον αέρα, καθώς αγελάδες του είχαν καταστρέψει τις μηλιές. Στην κυνηγετική καραμπίνα είχε απομείνει το δεύτερο φυσίγγι, το οποίο από δικό του εσφαλμένο χειρισμό, παραδέχτηκε, τραυμάτισε θανάσιμα τον κουμπάρο του.

Όπως περιέγραψε, την ώρα του μοιραίου ρωτούσε το θύμα για τη λειτουργία του όπλου, καθώς ο φίλος του ήταν κυνηγός και γνώριζε. Η γυναίκα του καταδικασθέντος, εξεταζόμενη ως μάρτυρας υπεράσπισης, δήλωσε ότι οι δύο οικογένειες είχαν πολύ στενές σχέσεις και ότι μετά τον θάνατο του κουμπάρου τους ο σύζυγός της έχει κλειστεί στον εαυτό του.

Στο δικαστήριο εξετάστηκαν ως μάρτυρες κατηγορίας η σύζυγος του θύματος και τα δυο της παιδιά. Επίσης, ως μάρτυρες εξετάστηκαν και κάτοικοι του χωριού. Το Τριμελές έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και τον καταδίκασε. Μετά το πέρας της δίκης, ασκήθηκε έφεση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου