ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά το αποχετευτικό στο Δήμο Φερών

ξεκινά-το-αποχετευτικό-στο-δήμο-φερών-851206

Σύσκεψη υπό την προεδρία της Υπουργού Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στις 7 μ.μ. στην Αθήνα,με τη συμμετοχή των βουλευτών και της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Φερών.
Την είδηση έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο ίδιος ο Δήμαρχος Φερών κ. Κων. Κανάρης, ο οποίος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι δρομολογείται ένα έργο που είχε τεθεί στην επικεφαλής του Υπουργείου Παιδείας από τον περασμένο Ιανουάριο και το οποίο παίρνει “σάρκα και οστά”,στα πλαίσια των εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα με αφορμή τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Εθνογέρτη Ρήγα του Βελεστινλή.
Ο Δήμαρχος Φερών,όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ,θα ζητήσει όπως η μελέτη που θα συνταχθεί να είναι στα πρότυπα αντίστοιχης βιβλιοθήκης που έχει γίνει στη Σπάρτη,ενώ για την ανέγερσή της,υπάρχει εξασφαλισμένος χώρος,συνολικής έκτασης 2,2 στρεμμάτων,εντός Σχεδίου Πόλης,δίπλα από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βελεστίνου. Ο Δήμαρχος Φερών σημειώνει ακόμη ότι στη Βιβλιοθήκη,όταν ανεγερθεί,θα εμπλουτιστεί με βιβλία γύρω από τη ζωή και τη δράση του Ρήγα Φεραίου,καθώς και από τη Χάρτα του Ρήγα,που είναι ένα από τα γνήσια αντίγραφα που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο και η οποία αποκτήθηκε το 1997 σε πλειστηριασμό από το Ελληνικό Δημόσιο για λογαριασμό του Δήμου Φερών,έναντι του ποσού των 19.000.000 δραχμών.

Ξεκινά το έργο της αποχέτευσης
Εξάλλου την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά στο Δήμο Φερών το πολύ σημαντικό έργο που έχει να κάνει με την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης σ όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Η Α φάση του έργου που θα υλοποιηθεί,σύμφωνα με τον κ. Κανάρη προβλέπει την κατασκευή εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης στη Χλόη και στο Βελεστίνο,ενώ η Β φάση προβλέπει την κατασκευή εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ακαθάρτων στον Άγιο Γεώργιο και το Αερινό. Το έργο της Α φάσης προβλέπει την κατασκευή δικτύου μέχρι τη Β Βιομηχανική Περιοχή,προκειμένου στη συνέχεια,τα ακάθαρτα να οδεύουν προς επεξεργασία μέχρι τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού στην Μπουρμπουλήθρα.

Ο ανισόπεδος κόμβος
Εξάλλου στη φάση σύνταξης της μελέτης από το ΥΠΕΧΩΔΕ βρίσκεται το θέμα του ανισόπεδου κόμβου,μαζί με τη μελέτη απορροής των ομβρίων από το 304 ΠΕΒ. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Φερών οι δύο μελέτες θα έχουν ολοκληρωθεί περίπου σε τρεις μήνες και ο κ. Κανάρης εκφράζει την αισιοδοξία,ότι στη συνέχεια θα πάρει “σάρκα και οστά” η δέσμευση του Γ. Σουφλιά για τη δημοπράτηση και κατασκευή του έργου,που “καρκινοβατεί” εδώ και χρόνια και το οποίο έχει οδηγήσει σε οδική απομόνωση τη γενέτειρα του Ρήγα.

Επιστολή Κανάρη στον Ο.Σ.Κ.
Για το θέμα της ανέγερσης Βιβλιοθήκης Ρήγα Βελεστινλή-Φεραίου ο Δήμαρχος Φερών Κ. Κανάρης απέστειλε χθες στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων-Τμήμα Μελετών-Κατασκευών την παρακάτω επιστολή:
Σας κάνουμε γνωστό ότι το 2007 συμπληρώνονται 250 χρόνια από τη γέννηση του εθνομάρτυρα και πρωτομάρτυρα της Ελληνικής παλιγγενεσίας ΡΗΓΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ-ΦΕΡΑΙΟΥ. Ο Ρήγας,η μεγάλη και κορυφαία αυτή εθνική φυσιογνωμία,ο Δάσκαλος του Γένους,όπως μεταγενέστερα τον αποκάλεσαν,δούλεψε με πάθος για τον ιδεολογικό προσανατολισμό των ραγιάδων και την αφύπνιση της εθνικής συνείδησης αυτών. Και τα συγγράμματά του,τα οποία κοσμούν σήμερα όλες τις βιβλιοθήκες της χώρας αλλά και εκείνες των Βαλκανικών χωρών και όχι μόνο,συνετέλεσαν στην ωρίμανση της επανάστασης του 21.
Με την επετειακή συγκυρία 250 χρόνων από τη γέννησή του και σαν αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς του στην Πατρίδα,θεωρούμε ότι είναι χρέος της Πολιτείας προκειμένου να εκτίθενται εις το διηνεκές όσα έγραψε ο ίδιος ο ΡΗΓΑΣ και όσα μεταγενέστερα εγράφησαν για το έργο του,σε ένα ιδιαίτερο χώρο που δεν μπορεί να είναι άλλος εκτός από μία σύγχρονη βιβλιοθήκη του εθνογέρτη.
Αξίζει να υπογραμμίσουμε εδώ ότι η ιδέα της ανέγερσης δημοτικής βιβλιοθήκης του ΡΗΓΑ βρήκε ένθερμο υποστηρικτή την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Μαριέττα Γιαννάκου.
Κατόπιν αυτών σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Φερών διαθέτει κατάλληλο οικόπεδο 2.200 τ.μ. εντός του σχεδίου πόλεως του Βελεστίνου πλησίον του χώρου “Σπίτι του ΡΗΓΑ”. Για τον εν λόγω σκοπό και θα σας αποστείλουμε σύντομα και σχέδια-πρόβλεψη ενός τύπου βιβλιοθήκης που θα μας αποσταλεί από την υπηρεσία της βιβλιοθήκης της Σπάρτης.
Στη διάθεσή σας για κάθε συμπληρωματική πληροφόρηση και παρακαλούμε για τις δικές σας παραπέρα ενέργειες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου