ΤΟΠΙΚΑ

Πέντε άτομα σώθηκαν από θαύμα!

πέντε-άτομα-σώθηκαν-από-θαύμα-489126

Σοκαρισμένοι αλλά σώοι εξήλθαν από το ΙΧ αυτοκίνητο, που ακινητοποιήθηκε στο βάθος χαράδρας στην Άφησσο μετά από αρκετές τούμπες, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και τα τρία τους ανήλικα εγγονάκια.

Πραγματικά άγιο είχαν τα πέντε μέλη οικογένειας, όταν στις 12:30 μετά το μεσημέρι το αυτοκίνητο τύπου τζιπ στο οποίο επέβαιναν λόγω ολισθηρότητας του δρόμου κατέληξε αναποδογυρισμένο στο γκρεμό.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους διερχόμενοι επιβάτες οχήματος από το ίδιο σημείο ότι παππούς, γιαγιά και τα τρία τους εγγόνια είχαν σωθεί από τη φοβερή βουτιά που ακολούθησε στη χαράδρα το αυτοκίνητό τους.

Μισή ώρα μετά το μεσημέρι στην Άφησσο, κοντά στη διασταύρωση με τις Αφέτες, ο ηλικιωμένος οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του τιμονιού εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, καθώς εκείνη την ώρα στην περιοχή έβρεχε καταρρακτωδώς.

Οι ρόδες του αυτοκινήτου γλίστρησαν πάνω στη στροφή και το τζιπάκι ακολούθησε ξέφρενη πορεία και βρέθηκε να αναποδογυρίζει στη μεγάλη χαράδρα.

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, αστυνομικών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μόλις ειδοποιήθηκαν για το τροχαίο. Οδηγοί άλλων οχημάτων σταμάτησαν στο σημείο με την πτώση του αυτοκινήτου και έσπευσαν σε βοήθεια των επιβατών.

Μέχρι την άφιξη των τριών οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό τους, από το αναποδογυρισμένο ΙΧ είχαν εξέλθει με τη βοήθεια πολιτών τα τρία αδερφάκια και ο παππούς τους. Στο όχημα παρέμεινε εγκλωβισμένη στη θέση του συνοδηγού η γιαγιά των παιδιών, την οποία απεγκλώβισαν οι πυροσβέστες λίγο αργότερα.

Η επιχείρηση του απεγκλωβισμού έγινε παρουσία του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

Τα τραύματα των δύο ηλικιωμένων και των τριών παιδιών χαρακτηρίστηκαν ελαφρά και οι παθόντες στο σύνολό τους διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου.

Η τοπική έντονη βροχόπτωση πάνω σε περιοχές του Πηλίου χθες είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν άλλα δύο τροχαία ατυχήματα στο ίδιο οδικό δίκτυο, ευτυχώς με ελαφρά τραυματίες ή υλικές ζημιές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου