ΤΟΠΙΚΑ

Στη «μάχη» των πανελλαδικών 1.876 υποψήφιοι στη Μαγνησία

στη-μάχη-των-πανελλαδικών-1-876-υποψήφι-441715

Στη μάχη για τη διεκδίκηση μιας θέσης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας ρίχνονται από την ερχόμενη Τρίτη 6 Ιουνίου, οι 1.876 υποψήφιοι της Μαγνησίας. Οι πανελλαδικές εξετάσεις που φέτος διεξάγονται για πρώτη φορά μετά τις ενδοσχολικές, ξεκινούν στις 6 Ιουνίου για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ και την Τετάρτη 7 Ιουνίου για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων και θα ολοκληρωθούν στις 21 και 19 Ιουνίου αντίστοιχα.

Η αυλαία των εξετάσεων θα ανοίξει με το μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας τόσο για τους υποψηφίους των γενικών όσο και για τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων.

Στη μάχη των πανελλαδικών θα ριχθούν 1.467 υποψήφιοι από τα γενικά λύκεια, εκ των οποίων οι 1.170 φετινοί μαθητές και οι 297 απόφοιτοι, 409 από τα επαγγελματικά λύκεια, εκ των οποίων οι 348 φετινοί μαθητές και οι 61 απόφοιτοι, συνολικά δηλαδή 1.518 τελειόφοιτοι και 358 απόφοιτοι παλαιότερων ετών.

Έχουν οριστεί 20 εξεταστικά κέντρα για τα γενικά λύκεια και δύο εξεταστικά κέντρα για τα ΕΠΑΛ όπου θα διεξαχθούν οι πανελλαδικές, ενώ οι πάντες θα βρίσκονται στις θέσεις τους: επιτηρητές, βαθμολογητές, μέλη των λυκειακών επιτροπών.

Στη Μαγνησία θα λειτουργήσει φέτος το 48ο βαθμολογικό και ειδικό εξεταστικό κέντρο.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των εξετάσεων έχει ως εξής:

Στα ΓΕΛ

Τετάρτη 7/6 Νέα Ελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδείας

Παρασκευή 9/6 Αρχαία Ελληνική γλώσσα για τους υποψηφίους της ομάδας προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών και Μαθηματικά για τις ομάδες θετικών σπουδών και σπουδών οικονομίας και πληροφορικής

Δευτέρα 12/6 Ιστορία για τους υποψηφίους της ομάδας ανθρωπιστικών σπουδών, Φυσική για τους υποψηφίους της ομάδας θετικών σπουδών και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον για την ομάδα σπουδών οικονομίας και πληροφορικής

Τετάρτη 16/6 Λατινικά για τους υποψηφίους της ομάδας ανθρωπιστικών σπουδών, Χημεία για τους υποψηφίους της ομάδας θετικών σπουδών και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας για τους υποψηφίους της ομάδας σπουδών οικονομίας και πληροφορικής

Παρασκευή 16/6 Βιολογία για τους υποψηφίους της ομάδας θετικών σπουδών και Βιολογία Γενικής Παιδείας για τις άλλες δύο ομάδες

Δευτέρα 19/6 Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας και Ιστορία Γενικής Παιδείας.

Στα ΕΠΑΛ

Τρίτη 6/6 Ελληνική Γλώσσα

Πέμπτη 8/6 Μαθηματικά (Άλγεβρα)

Σάββατο 10/6 Τεχνολογία Υλικών, Στοιχεία Ανατομίας-Φυσιολογίας ΙΙ, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης, Στοιχεία Μηχανών, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις

Τρίτη 13/6 Ψηφιακά Συστήματα, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Μεταφορά Φορτίων, Οικοδομική

Πέμπτη 15/6 Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ, Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων και Ποτών, Υγιεινή, Ιστορία των Τεχνών-Έργα και Δημιουργοί, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Σάββατο 17/6 Μηχανές Πλοίου ΙΙ, Ηλεκτρικές Μηχανές, Δενδροκομία, Στοιχεία Ψύξης και Κλιματισμού

Τρίτη 20/6 Δίκτυα Υπολογιστών, Τεχνολογία Δικτύων και Επικοινωνιών, Καλλιέργεια Ανθοκομικών Φυτών, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Κινητήρες Αεροσκαφών ΙΙ

Τετάρτη 21/6 Ηλεκτροτεχνία, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων, Βοοτροφία-Αιγοπροβατοτροφία.

Οδηγίες

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται στο εξεταστικό κέντρο στις 8 το πρωί, έχοντας μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου, εφοδιασμένοι με δύο στυλό ανεξίτηλης γραφής χρώματος μαύρου ή μπλε, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκάλι με νερό ή αναψυκτικό.

Δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους βιβλία, σημειώσεις, διορθωτικό, υπολογιστικές μηχανές και κινητά τηλέφωνα ή ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών, γιατί αυτό συνεπάγεται μηδενισμό του γραπτού.

Επίσης δεν πρέπει να τσαλακώνουν ή να διπλώνουν το τετράδιό τους και να προσέξουν να μη γράψουν το όνομά τους ή κανένα άλλο διακριτικό σημάδι σε κανένα σημείο του τετραδίου. Τέλος μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως πρόχειρο τις τελευταίες σελίδες του τετραδίου τους δηλώνοντάς το με τη λέξη «πρόχειρο».

Γραμμή υποστήριξης

Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για όλους τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων της Θεσσαλίας λειτουργεί από σήμερα, Κυριακή 4 Ιουνίου, μετά από πρωτοβουλία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και σε συνεργασία με τη διοίκηση του Κουτλιμπάνειο και Τριανταφύλλειο Νοσοκομείο.

Η γραμμή θα λειτουργεί καθ’ όλο το 24ωρο τις ημέρες των εξετάσεων. Οι μαθητές της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα μπορούν να απευθύνονται από 4 Ιουνίου έως και 25 Ιουνίου στις εξής Υπηρεσίες:

  • Κέντρο Ψυχικής Υγείας για τις καθημερινές (6,7,8,9, & 12,13,14,15,16 & 19,20,21,22,23 Ιουνίου) στο τηλέφωνο 2410669221.
  • Π.Γ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ για τις αργίες (4,5, & 10,11 & 17,18 & 24,25 Ιουνίου) στο τηλέφωνο 2413501041.

Επισημαίνεται ότι οι υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες για τηλεφωνική και δια ζώσης υποστήριξη εφόσον χρειαστεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου