ΤΟΠΙΚΑ

Κάθειρξη για ασέλγεια σε βάρος 6χρονης στον Βόλο

κάθειρξη-για-ασέλγεια-σε-βάρος-6χρονης-444003

Κάθειρξη δέκα ετών χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας σε 26χρονο Ρουμάνο, ο οποίος τον Μάιο του 2015, σύμφωνα με καταγγελία που είχε γίνει στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ασέλγησε σε βάρος της ίδιας του της ανιψιάς, ηλικίας μόλις 6 ετών!

Στο δικαστήριο, η μητέρα της ανήλικης, κάτοικος Νέας Ιωνίας, περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, που τη σόκαραν όταν η ανήλικη κόρη, μία μέρα μετά τις πράξεις φρίκης, έλυσε τη σιωπή της και αναστατωμένη της περιέγραψε τι είχε συμβεί.

Η μητέρα του κοριτσιού είχε εμπιστευτεί για λίγη ώρα το αγγελούδι της στον νεαρό αδερφό της, όμως εκείνος εκμεταλλεύτηκε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα για να προκαλέσει μία ανείπωτα τραυματική εμπειρία στην ανήλικη.

Το Κακουργιοδικείο συζήτησε την υπόθεση ερήμην του 26χρονου Ρουμάνου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, είναι φυγόδικος και για άλλα αδικήματα, καθώς έχει αναζητήσει καταφύγιο στην πατρίδα του.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας έκρινε ένοχο τον 26χρονο και του επέβαλε κάθειρξη 10 ετών για ασέλγεια και φυλάκιση 5 ετών για κάθε μία από τις άλλες δύο πράξεις με τις οποίες βαρυνόταν.

Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασθείς δεν είχε συλληφθεί εντός του πλαισίου του αυτοφώρου, καθώς η καταγγελία είχε γίνει ένα 24ωρο μετά τις καταδικαστέες πράξεις του νεαρού θείου.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου είχε σχηματίσει δικογραφία εναντίον του Ρουμάνου, η οποία είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Βόλου και ο 26χρονος παραπέμφθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου για να δικαστεί από το Κακουργιοδικείο Καρδίτσας.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου