ΤΟΠΙΚΑ

Τίτλοι τέλους για το Speedcat 1

τίτλοι-τέλους-για-το-speedcat-1-851206

Εδεσε για τα καλά και για πολύ καιρό ακόμα, από ό,τι όλα δείχνουν, στο λιμάνι του Πειραιά το ταχύπλοο Speed cat 1 που εκτελούσε σε καθημερινή βάση δρομολόγια από τον Άγιο Κωνσταντίνο στα νησιά των Βορείων Σποράδων. Το δρομολόγιο για την υπόλοιπη περίοδο του καλοκαιριού δεν θα εκτελείται.

Ασχημα είναι τα νέα για το Speedcat 1 που πραγματοποιούσε δρομολόγια Άγιος Κωνσταντίνος – Σποράδες. Το ταχύπλοο το Σάββατο 14 Αυγούστου, παραμονή 15 Αύγουστου, βρέθηκε να είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου μετά από βλάβη που έπαθε στη δεξιά μηχανή του.

Μέχρι και προχθές η κατάσταση για το αν θα συνεχίσει τα δρομολόγια ήταν ρευστή, ωστόσο χθες το catamaran βρέθηκε να πλέει με μειωμένη ταχύτητα (11.6 kn) για τον Πειραιά, αφού τελικά η ζημιά είναι σοβαρότερη απ’ ό,τι αρχικά φαινόταν, με αποτέλεσμα να σταματάνε για φέτος πρόωρα τα δρομολόγια από και προς τις Σποράδες.

Το speedcat 1 παρουσίασε βλάβη την ώρα που έπλεε με 215 επιβάτες το πρωί του Σαββάτου λίγη ώρα αφότου ξεκίνησε τη διαδρομή με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί στα Λιχαδονήσια. Αρχικά ο λιμενάρχης Αγ. Κωνσταντίνου κ. Σγάγιας απαγόρευσε τον απόπλου, ωστόσο η βλάβη που παρουσιάστηκε στο ταχύπλοο απέβη τελικά μοιραία.

Να αναφερθεί εδώ ότι το ταχύπλοο καταμαράν Speedcat 1 προσέφερε καθημερινά δρομολόγια high speed από τον Άγιο Κωνσταντίνο προς τη Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο, χωρίς πέρασμα από τη Γλώσσα, ενώ υπήρχε και σύνδεση με πούλμαν από το λιμάνι του Αγ. Κων/νου προς Αθήνα.

Εντύπωση βέβαια προκαλεί το γεγονός ότι η εταιρία δεν προέβη σε καμία επίσημη ανακοίνωση για την οριστική για φέτος διακοπή των δρομολογίων, αλλά ούτε και για το τι θα γίνει με το αντίτιμο των εισιτηρίων όσων ήδη είχαν κλείσει για να ταξιδέψουν και όσων ενημερώθηκαν τα κατάφεραν μέσω τουριστικών πρακτορείων και δημοσιευμάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου