ΤΟΠΙΚΑ

Προνήπια στο κατώφλι των νηπιαγωγείων

προνήπια-στο-κατώφλι-των-νηπιαγωγείω-445292

Περισσότερα προνήπια σε σχέση με πέρυσι θα φοιτήσουν το νέο σχολικό έτος στις αίθουσες των δημοσίων νηπιαγωγείων, σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Η αύξηση του αριθμού των προνήπιων μάλιστα, αναμένεται να καλύψει το κενό που δημιουργεί η μείωση του αριθμού των νηπίων που εγγράφηκαν στην προσχολική εκπαίδευση.

Ο αριθμός των νηπίων είναι όπως και ο αριθμός των μαθητών στα δημοτικά σχολεία, μειωμένος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, ως αποτέλεσμα του δημογραφικού προβλήματος.

Όπως είναι γνωστό, το νέο σχολικό έτος θα φοιτήσουν στα δημοτικά σχολεία 220 λιγότεροι μαθητές, μείωση που αγγίζει το 11% σχεδόν.

Στα ίδια περίπου επίπεδα κυμαίνεται και η μείωση του αριθμού των νηπίων. Σύμφωνα με τις εγγραφές που έγιναν στα δημόσια νηπιαγωγεία το σχολικό έτος 2017-2018 θα φοιτήσουν 1.568 νήπια, αριθμός μειωμένος κατά 12% σε σχέση με το σχολικό έτος 2016-2017 οπότε φοίτησαν 1.761 νήπια. Στις τάξεις δηλαδή θα βρίσκονται 193 λιγότερα παιδιά.

Ωστόσο σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλη Μούσιο, το κενό αναμένεται να καλύψει η… αύξηση των προνήπιων που γράφονται στα δημόσια νηπιαγωγεία. Για το έτος 2016-2017είχαν εγγραφεί 980 προνήπια και για το νέο σχολικό έτος οι εγγραφές έχουν ήδη φθάσει στα 1.060 προνήπια.

«Βλέπουμε ότι όλο και περισσότεροι γονείς φέρνουν τα παιδιά τους ακόμη και προνήπια στο δημόσιο σχολείο, και αυτό δικαιώνει πλήρως τη διαχρονική μας θέση για υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση», ανέφερε ο κ. Μούσιος.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου