ΤΟΠΙΚΑ

Εισιτήριο… ζωής για 36χρονη Βολιώτισσα

εισιτήριο-ζωής-για-36χρονη-βολιώτισσα-446546

Γεννήθηκε και πάλι ελπίδα για την 36χρονη Βολιώτισσα, που δίνει μάχη από την ηλικία των δύο ετών περίπου να κρατηθεί στη ζωή, ενώ τα όργανά της νεκρώνουν το ένα μετά το άλλο. Ένα εμβόλιο για παιδική αρρώστια που έκανε σε ηλικία ενάμισι έτους, είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί μετεμβολιακή εγκεφαλίτιδα που εξελίχθηκε σε μυελίτιδα. Σήμερα πάσχει από 11 διαφορετικές παθήσεις και χρήζει άμεσης νοσηλείας σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Σουηδία. Το εισιτήριο -που είναι εισιτήριο ζωής- και τα έξοδα που θα απαιτηθούν για την ίδια και τη μητέρα της που θα τη συνοδεύσει, φαίνεται να εξασφαλίζει η αγάπη του κόσμου, που ανταποκρίθηκε μαζικά στην έκκληση για βοήθεια.

Τον Γολγοθά που βιώνει η 36χρονη γυναίκα και μαζί με αυτή η οικογένειά της, είχε αναδείξει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ σε δημοσίευμά του στις 22 Μαΐου, και πήρε πανελλήνια διάσταση. Χθες, στην εκπομπή του Epsilon TV, Tatiana Live με την Τατιάνα Στεφανίδου, φιλοξενήθηκαν η ίδια η 36χρονη μαζί με τη μητέρα της και την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας Βόλου, Μορφογιάννη Νατάσσα, που μίλησαν για την 35χρονη περιπέτεια που βιώνει από τα πρώτα βήματα της ζωής της η νεαρή γυναίκα, που πάντως βρίσκει το κουράγιο και συνεχίζει να σπουδάζει Νομική.

Στο πάνελ μαζί τους βρέθηκε και ο πρόεδρος της «Γραμμής Ζωής», Γεράσιμος Κουρούκλης, ο οποίος διέθεσε λογαριασμό της Γραμμής Ζωής, προκειμένου να κατατίθενται χρήματα για να συγκεντρωθεί το ποσό που απαιτείται προκειμένου η 36χρονη να νοσηλευτεί σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Σουηδία. Το ποσό που συγκεντρώθηκε αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα και θα διατεθεί απευθείας σε τραπεζικό λογαριασμό στο κέντρο της Σουηδίας, μόλις κλειστεί η ημερομηνία της νοσηλείας της νεαρής γυναίκας.

Όπως είχε καταγράψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, η διάγνωση της μετεμβολιακής εγκεφαλίτιδας, έγινε μόλις πριν από ένα χρόνο, το 2016, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, κανείς δεν κατάφερε να βρει σε τι οφείλεται η διαρκής επιδείνωση της υγείας της, που έχει ως αποτέλεσμα να νεκρώνουν τα όργανά της το ένα μετά το άλλο.

Η 36χρονη πάσχει από 11 διαφορετικές παθήσεις – σύνδρομα: από υπαισθησία, που την κάνει να μην αισθάνεται πόνο, νυσταγμό των ματιών, που την έχει καταστήσει τυφλή σε ποσοστό 95%, περιοχικές ουλές στα μάτια (μοιάζουν με τις φουσκάλες της ιλαράς αλλά αντί για το σώμα βγαίνουν μέσα στα μάτια), υπουρίδα, που της δημιουργεί κατακράτηση ούρων και δυσκολία στη βάδιση, συρρίκνωση του μυελού των οστών από τον Α4 σπόνδυλο έως τον θώρακα, δυσκαταποσία, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να διαχωρίσει τα υγρά από τα στερεά τρόφιμα και να πνίγεται όταν τρώει, φλεβοκομβικά επεισόδια, που της ρίχνουν την πίεση και ανεβάζουν τους παλμούς της, δυσκολία να αναπνεύσει, άτυπη νόσο του κινητικού νευρώνα, με αποτέλεσμα εντολές να μη μεταδίδονται από τον εγκέφαλο στο σώμα και να μένει στο κρεβάτι ακίνητη, ορθοκυστικές διαταραχές, που έχουν καταστήσει την κύστη της άτονη με κίνδυνο για τα νεφρά και γι’ αυτό φορά συνεχώς καθετήρα και έχει έναν σπασμένο ώμο.

Σημειώνεται ότι για τη βοήθεια της 36χρονης και τη στήριξη της μητέρας της που δίνει μαζί της τη μάχη για να κρατηθεί η νεαρή γυναίκα στη ζωή, έχει ήδη ενεργοποιηθεί η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Νατάσσα Μορφογιάννη, ο γιατρός νευρολόγος ειδικός στην υπαισθησία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, κ. Γ. Χατζηγεωργίου που θα αναλάβει να συντάξει τον εισηγητικό ιατρικό φάκελο που χρειάζεται, και

ο δικηγόρος, κ. Γ. Καραγκιόζος που θα αναλάβει να κάνει έκθεση, προκειμένου η μητέρα να πάρει επιδόματα από την Πρόνοια για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα υπέρογκα έξοδα που απαιτεί η φροντίδα της κόρης της.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου