ΤΟΠΙΚΑ

Ευθύνες στην εταιρεία security για την κλοπή του ιατρικού εξοπλισμού

ευθύνες-στην-εταιρεία-security-για-την-κλοπή-446640

Αποζημίωση προτίθεται να διεκδικήσει το Νοσοκομείο Βόλου από την ιδιωτική εταιρεία security για τη βλάβη που υπέστη, εξαιτίας της κλοπής ιατρικού εξοπλισμού από το Γαστρεντερολογικό Ιατρείο.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διεξήχθη από τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝΒ μετά από εντολή του κ. Μ. Δραμητινού, ουσιαστικά αποδίδει ευθύνες στην ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει την ασφάλεια του κτηρίου, καθώς γίνεται λόγος για πλημμελή φύλαξη τις ώρες του συμβάντος. Αντιθέτως, βάσει του πορίσματος, δεν φαίνεται να προκύπτουν ευθύνες σε διοικητικό, νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του Αχιλλοπούλειου.

Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση έχει ολοκληρωθεί, έχει καθαρογραφεί και έχει ήδη παραδοθεί στα χέρια του διοικητή Μ. Δραμητινού. Θα συζητηθεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο, που θα συνεδριάσει μετά το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος, για να συζητηθούν τα επόμενα βήματα της διοίκησης. Το κόστος της ζημιάς για το Αχιλλοπούλειο ανέρχεται στα 60.000 ευρώ (και όχι 30.000 ευρώ όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί), για τα δύο γαστροσκόπια που εκλάπησαν μέρα μεσημέρι την Κυριακή 20 Μαΐου από το ενδοσκοπικό ιατρείο του ισογείου.

Με βάση την έρευνα που έγινε, διαπιστώνεται πως υπήρξε πλημμελής προστασία και φύλαξη των εγκαταστάσεων του Αχιλλοπούλειου, με αποτέλεσμα ο δράστης να μπει ανενόχλητος μέσα στο κτήριο, να διασχίσει διαδρόμους μέχρι να κατευθυνθεί στον «στόχο του», που δεν ήταν άλλος από το Γαστρεντερολογικό Ιατρείο. Επισημαίνεται επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, πως αν τελικά ο δράστης δεν γινόταν αντιληπτός από εργαζόμενο του Ακτινολογικού Τμήματος και δεν τρεπόταν σε φυγή, ενδεχομένως να είχε καταφέρει να «σηκώσει» και άλλα μηχανήματα, με ό,τι αυτό σημαίνει για την οικονομική ζημιά που θα είχε υποστεί το Νοσοκομείο Βόλου. Αυτό που φαίνεται εξάλλου να «μετρά» επιβαρυντικά για την εταιρεία φύλαξης, είναι το γεγονός πως «ενώ διαπιστώθηκαν ύποπτες κινήσεις δεύτερου ατόμου που περιφέρονταν στον προαύλιο χώρο του Αχιλλοπουλείου για αρκετή ώρα» αυτό δεν κίνησε τις υποψίες εγκαίρως, προκειμένου να υπάρξουν τα αντανακλαστικά εκείνα που ενδεχομένως να απέτρεπαν την κλοπή.

Ο κ. Μ. Δραμητινός που ρωτήθηκε σχετικά από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε ότι διερευνώνται οι ευθύνες που βαρύνουν την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, και ότι ο ίδιος θα εισηγηθεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο να ζητηθεί αποζημίωση για οικονομική βλάβη. Το πλαίσιο που νομικά αυτή η απαίτηση του Αχιλλοπούλειου θα πάρει σάρκα και οστά, θα αποφασιστεί από τη νομική υπηρεσία του ιδρύματος, αφού πρώτα ληφθεί η σχετική απόφαση.

Πρόσληψη φυλάκων

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου χθες πάντως ανακοίνωσε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, πως από σήμερα ξεκινά η διαδικασία για την πρόσληψη φυλάκων στο Αχιλλοπούλειο με ατομικές συμβάσεις. Πρόθεση της διοίκησης είναι να προσληφθούν 8 φύλακες με συμβάσεις ενός χρόνου και δικαίωμα ανανέωσης, μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ, όπως έγινε και στον τομέα της σίτισης. «Από σήμερα κιόλας ξεκινάμε τη διαδικασία ώστε μόλις πάρουμε την έγκριση από τον ΑΣΕΠ να προχωρήσουμε στην προκήρυξη οκτώ θέσεων για φύλακες που θα ενισχύσουν τον τομέα της ασφάλειας και της φύλαξης του νοσοκομείου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δραμητινός.

Τέλος, να σημειωθεί πως είναι ήδη έτοιμο και το πρόγραμμα για την αυστηροποίηση του επισκεπτηρίου, το οποίο επίσης θα επικαιροποιηθεί τις επόμενες μέρες, σε σύσκεψη των υπηρεσιακών παραγόντων ώστε να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου