ΤΟΠΙΚΑ

Στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές

στην-τελική-ευθεία-για-τις-πανελλαδικ-446692

Στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές έχουν ήδη μπει οι 1.876 υποψήφιοι από τη Μαγνησία. Η γραπτή δοκιμασία ξεκινά αμέσως μετά τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος, την Τρίτη 6 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και την Τετάρτη 7 Ιουνίου για τα γενικά λύκεια. Φέτος για πρώτη φορά, οι πανελλαδικές έπονται των ενδοσχολικών εξετάσεων.

Σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, οι ρυθμοί είναι πυρετώδεις για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Έχουν ήδη οριστεί οι επιτροπές, οι επιτηρητές και τα εξεταστικά κέντρα, που φέτος θα είναι 20 για τον νομό: 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο και 8ο Γενικό Λύκειο Βόλου, 1ο και 2ο Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας, τα ΓΕΛ Αγριάς, Ν. Αγχιάλου, Αλμυρού, Βελεστίνου, Σούρπης, Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Αργαλαστής, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου και για τα ΕΠΑΛ το 1ο και το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Ν. Ιωνίας.

Από τη διεύθυνση, έχουν επίσης ειδοποιηθεί προκειμένου να είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να παράσχουν εφόσον χρειαστεί βοήθεια, οι κατά τόπους δήμοι, το νοσοκομείο, το ΕΚΑΒ, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν και οι δοκιμαστικές εκπομπές του VBI, του ηλεκτρονικού συστήματος, μέσω του οποίου γίνεται η λήψη των θεμάτων στα εξεταστικά κέντρα για την αναπαραγωγή τους και διανομή τους στους υποψηφίους.

Οι υποψήφιοι
Στις πανελλαδικές εξετάσεις θα λάβουν μέρος φέτος από τη Μαγνησία 1.876 υποψήφιοι. Πρόκειται για 1.170 τελειόφοιτους των γενικών λυκείων και 297 αποφοίτους γενικών λυκείων περασμένων ετών, 348 τελειόφοιτους των επαγγελματικών λυκείων και 61 απόφοιτους των επαγγελματικών λυκείων περασμένων ετών.

Όπως φαίνεται από τις ομάδες προσανατολισμού από τις οποίες προέρχονται οι υποψήφιοι, οι μαθητές των γενικών λυκείων έχουν κάνει σαφή στροφή από τις ανθρωπιστικές στις θετικές σπουδές.

Από το σύνολο των 1.170 τελειόφοιτων των γενικών λυκείων, οι 501 θα δώσουν εξετάσεις μέσα από την ομάδα των θετικών σπουδών. Ακολουθεί η ομάδα ανθρωπιστικών σπουδών με 411 υποψηφίους και η ομάδα οικονομίας και πληροφορικής, μέσω της οποίας κατέρχονται στον στίβο των πανελλαδικών 258 τελειόφοιτοι μαθητές.

Αντίστοιχες είναι και οι επιλογές υποψηφίων-αποφοίτων περασμένων ετών. Οι 126 από τους 297 προέρχονται από την ομάδα των θετικών σπουδών, οι 124 από τις ανθρωπιστικές και οι 47 από την ομάδα οικονομία και πληροφορικής.

Εναρξη με Γλώσσα

Το πρόγραμμα των πανελλαδικών για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, ξεκινά στις 7 Ιουνίου με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και συνεχίζεται την Παρασκευή 9 Ιουνίου με Αρχαία Ελληνικά για τους υποψηφίους της ομάδας προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών, και με Μαθηματικά για τους υποψηφίους της ομάδας θετικών σπουδών και σπουδών οικονομίας.

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα μπουν μία ημέρα νωρίτερα στη γραμμή της εκκίνησης. Οι εξετάσεις ξεκινούν την Τρίτη 6 Ιουνίου με το μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας, την Πέμπτη 8 Ιουνίου θα δώσουν Μαθηματικά (Άλγεβρα) και το Σάββατο 10 Ιουνίου θα δώσουν τα μαθήματα: Τεχνολογία Υλικών, Στοιχεία Ανατομίας-Φυσιολογίας ΙΙ, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης, Στοιχεία Μηχανών και Σύγχρονες Γεωργικές προσεγγίσεις.

Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και στις 21 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ. Οι εξετάσεις θα ξεκινούν στις 8:30 το πρωί, οι υποψήφιοι όμως θα πρέπει να προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα έως και τις 8 το πρωί.

Σημειώνεται ότι η διάρκεια εξέτασης θα είναι τρεις ώρες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου