ΤΟΠΙΚΑ

Αφοδεύουν σε πολυσύχναστη παραλία!

αφοδεύουν-σε-πολυσύχναστη-παραλία-851206

Σωρεία βρομιάς και κοπράνων στο αλιευτικό καταφύγιο Πλατανιά. Η δυσοσμία είναι έντονη, η εικόνα αποκρουστική, κάτοικοι και τουρίστες διαμαρτύρονται σε καθημερινή βάση. Στους αλιείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αποδίδει το πρόβλημα ο δήμος Σηπιάδος, προειδοποιώντας ότι θα κινηθεί δικαστικά, τη στιγμή που οι ίδιοι αρνούνται να στοχοποιηθούν για λογαριασμό, όπως λένε, όσων χρησιμοποιούν το λιμανάκι.

Ένα… πρωτότυπο αλλά και συνάμα δύσκολο πρόβλημα έχει να αντιμετωπίσει ο δήμος Σηπιάδος στην περιοχή του Πλατανιά. Όπως είναι γνωστό, στο λιμανάκι που υπάρχει στο παραθαλάσσιο ψαροχώρι του Νοτίου Πηλίου δραστηριοποιούνται πολλοί αλιείς, στην πλειοψηφία τους είναι ιδιοκτήτες γρι-γρι, μερικοί παράκτιοι, ενώ δένουν και πολλά σκάφη και φουσκωτά.

Εδώ και λίγο χρονικό διάστημα όμως ο δήμος έχει γίνει δέκτης σωρείας παραπόνων από επισκέπτες και επαγγελματίες της περιοχής, που κάνουν λόγο για «βρόμικες» συνήθειες των υπαλλήλων που έχουν οι αλιείς στα γρι-γρι τους.

«Πάνε και αφοδεύουν όπου βρίσκουν. Δεν πάνε μέσα στα μαγαζιά να ζητήσουν να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα, αλλά τα κάνουν στο λιμάνι και στη θάλασσα», αναφέρει ο δήμαρχος Σταμάτης Βακούλας και προσθέτει: «φαντάζεστε την εικόνα; Να έχει έρθει ο τουρίστας, να τρώει εκείνη την ώρα το φαγητό του και απέναντι να βλέπει τον αλιεργάτη να κάνει την ανάγκη του; Αν μη τι άλλο είναι αποκρουστικό».

Μάλιστα ο κ. Βακούλας δίνει και άλλη μία διάσταση του προβλήματος, αυτή της δημιουργίας εστιών μόλυνσης, καθώς τα κόπρανα προσελκύουν έντομα και κουνούπια. «Και όφελος δεν έχουμε, και ό,τι πληρώνουν οι αλιείς στο Βόλο πάει, και βγαίνουμε χαμένοι», αναφέρει ο δήμαρχος.

Ερωτηθείς γιατί ο δήμος δεν τοποθετεί χημικές τουαλέτες, απάντησε: «Ξέρω, είναι το πρώτο που θα πει ο καθένας. Όμως οι χημικές τουαλέτες θέλουν και αυτές καθάρισμα και ποιος θα το κάνει; Η Υπηρεσία Καθαριότητας δεν μπορεί και οι εταιρίες που ήρθαμε σε επικοινωνία δεν αναλαμβάνουν να έρχονται να τις καθαρίζουν στον Πλατανιά».

Η ανεύρεση λύσης αποτελεί αναγκαιότητα και μάλιστα άμεση, καθώς η συγκεκριμένη κατάσταση έχει επιπτώσεις στο τουριστικό προϊόν της περιοχής. «Λογικό είναι όταν θα έρθει ο άλλος να κάνει μπάνιο και θα του έρθει το κόπρανο στο κεφάλι να μην ξαναέρθει» λέει εκνευρισμένος ο κ. Βακούλας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα κινηθεί δικαστικά εναντίον των υπευθύνων.

Από την πλευρά τους οι αλιείς αρνούνται τις κατηγορίες. «Δεν θα στοχοποιηθούμε εμείς για όλους όσους δραστηριοποιούνται στο λιμάνι και σε καμία περίπτωση δεν θα πληρώσουμε την ανυπαρξία του δήμου και την αδυναμία του να φροντίσει για τις αρμοδιότητές του. Ας αναλάβει κάποια στιγμή ο καθένας τις ευθύνες του, όχι να γίνονται οι αλιείς ο αποδιοπομπαίος τράγος του κ. Βακούλα» τονίζει ο πρόεδρος των ιδιοκτητών γρι-γρι Γιάννης Μπουντούκος.

Τέλος ο ίδιος αναφέρει ότι έχουν επανειλημμένως ζητήσει να γίνει εκεί ένας λιμενικός σταθμός και να κατασκευαστούν οι απαραίτητες υποδομές στο λιμάνι. «Δεν ευθυνόμαστε εμείς που το λιμάνι στερείται υποδομών. Και το νερό της βρύσης που έχει εμείς το πληρώνουμε για όλους όμως όσους δένουν εκεί, αλλά και για τους ερασιτέχνες και τα τροχόσπιτα που στην περιοχή είναι πολλά. Δεσμευόμαστε όμως ότι εφόσον η υπόθεση ακολουθήσει τη δικαστική οδό επιφυλασσόμαστε και εμείς κάθε νομίμου δικαιώματός μας», ολοκληρώνει ο κ. Μπουντούκος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου