ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το ΕΣΠΑ

ξεκίνησε-η-υποβολή-αιτήσεων-για-το-εσπ-447992

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τη φοίτηση παιδιών σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς – νηπιαγωγεία, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ «Δράση Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», και η προθεσμία λήγει στις 9 Ιουνίου 2017.

Η υποβολή αιτήσεων μπορεί να γίνει κανονικά, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, από όλους τους γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά στους σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς – νηπιαγωγεία, όπως επισημαίνεται σε διευκρινιστική ανακοίνωση του Πανελληνίου Συλλόγου.

Ειδικότερα, μετά από την έκδοση εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας, με την οποία ορίζεται η υποχρεωτική εγγραφή των παιδιών στα τέσσερά τους χρόνια στα δημόσια νηπιαγωγεία, και το πλήθος ερωτημάτων που υποβλήθηκαν από γονείς, από τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Παιδικών Σταθμών – Νηπιαγωγείων διευκρινίζεται ότι «υποχρεωτική φοίτηση δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη και εγγραφή σε δημόσιο σχολείο, αλλά εγγραφή σε αδειοδοτημένο σχολείο, δημόσιο ή ιδιωτικό, κάτι που αποτελεί επιλογή του γονέα».

Σημειώνεται, ακόμη, πως «πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση στα τέσσερα χρόνια στα δημόσια νηπιαγωγεία, ότι η εγκύκλιος του υπουργείου προβλέπει ακόμα και την κλήρωση την 1η Ιουνίου και ότι μπορούν οι γονείς να απολαμβάνουν τις υψηλού επιπέδου παροχές και υπηρεσίες των ιδιωτικών παιδικών σταθμών – νηπιαγωγείων και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, οι οποίες ήδη έχουν ξεκινήσει».

Από τον Σύλλογο επισημαίνεται ακόμη με έμφαση πως «ο καταιγισμός των εξαγγελιών του υπουργείου πυροδοτήθηκε καθαρά για το ΕΣΠΑ, ώστε να επιτευχθεί η σκόπιμη κατεύθυνση των πολιτών στη δήθεν υποχρεωτική εκπαίδευση των νηπίων των τεσσάρων χρόνων και να σπεύσουν να εγγράψουν τα προνήπια στα δημόσια σχολεία».

«Στη συνέχεια βέβαια, και μετά τις σθεναρές κινητοποιήσεις του Συλλόγου μας, η κυβέρνηση έδωσε την εξήγηση ότι αυτή η πρόβλεψη θα υλοποιηθεί σε βάθος τριετίας…», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου