ΤΟΠΙΚΑ

Ανακοινώσεις για την καταστροφή οχήματος του Astra

ανακοινώσεις-για-την-καταστροφή-οχήμ-448890

Ανακοινώσεις εξέδωσαν φορείς με αφορμή επίθεση εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού Astra που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στον Βόλο. Ειδικότερα, στις πέντε περίπου το πρωί, πέντε δράστες χρησιμοποιώντας τούβλα, κατέστρεψαν τη μονάδα εξωτερικών μεταδόσεων του τηλεοπτικού σταθμού, που ήταν σταθμευμένη επί της οδού Κοραή, στην είσοδο του πάρκινγκ. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει ταυτοποιήσει τους δράστες.

Η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης- Πάμε Μπροστά»

Με αφορμή το περιστατικό, από την παράταξη «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» τονίζεται ότι «η καταδίκη της βίας, απ’ όπου κι αν προέρχεται, είναι απόλυτη, χωρίς υποσημειώσεις. Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση σε όχημα μονάδας εξωτερικών μεταδόσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΣΤΡΑ, και καλούμε τις αρμόδιες αρχές να εντοπίσουν και να τιμωρήσουν τους δράστες. Η παράταξή μας καταδικάζει, επίσης, τη λεκτική βία, τη ρητορική του μίσους και τον διχαστικό λόγο, που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει στοιχείο της τοπικής μας καθημερινότητας. Καλούμε τους συμπολίτες μας, κάθε λογικό και δημοκρατικό πολίτη, να υψώσουμε ένα τείχος απέναντι στη χρήση βίας και το ανεξέλεγκτο μίσος. Μηδενική ανοχή στη βία και τα κηρύγματα μίσους».

Η Ν.Ε Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ

Από την Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση σε όχημα του ΑΣΤΡΑ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε με τον πιο απόλυτο τρόπο την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί εναντίον του αυτοκινήτου του τηλεοπτικού σταθμού ΑΣΤΡΑ. Είναι αυτονόητο για μας ότι τέτοιου είδους επιθέσεις, το μόνο που εκφράζουν είναι το μίσος αυτών που τις διαπράττουν εναντίον της δημοκρατίας.

Τα προβλήματα που υπάρχουν στην λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών και το έλλειμα αντικειμενικής ενημέρωσης που παρατηρείται σε πολλούς από αυτούς, δεν μπορούν να αποτελούν άλλοθι για την ηθική νομιμοποίηση τέτοιων ενεργειών.

Η πολιτική απομόνωση των δραστών τέτοιων ενεργειών πρέπει να έχει απόλυτο χαρακτήρα».

Η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο»

Από την δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» καταδικάζει την επίθεση από αγνώστους κατά του αυτοκινήτου εξωτερικών μεταδόσεων του τηλεοπτικού σταθμού ASTRA. Θεωρούμε ότι ενέργειες σαν και αυτή δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα παρά ξυπνάνε εντέλει συντηρητικά αντανακλαστικά.

Δυστυχώς η πόλη και η Δημοκρατία δοκιμάζεται από την ακραία ρητορική που έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια σε κάποια ΜΜΕ όσο και στον δημόσιο βίο της πόλης ακόμα και με ευθύνη ή ανοχή αυτών που θα έπρεπε να είναι θεματοφύλακες του δικαιώματος στην διαφορετική άποψη. Αυτό φυσικά δεν αποτελεί δικαιολογία για την άσκηση βίας αλλά στο σύνολο η ρητορική που γεννάει το μίσος καθώς και κάθε πράξη βίας θα πρέπει να απομονωθούν και να εκλείψουν. Το τελευταίο που θα χρειαζόταν η πόλη είναι κάτι σαν αυτή την ενέργεια».

Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε

Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, εκφράζει τον αποτροπιασμό του, για την επίθεση από αγνώστους κατά του αυτοκινήτου εξωτερικών μεταδόσεων του τηλεοπτικού σταθμού ASTRA.

Η Ένωση Συντακτών παραμένει αταλάντευτη στις βασικές του αρχές, ότι από την πόλη του Βόλου πρέπει να εκλείψει κάθε μορφή βίας, αλλά και κάθε ρητορική μίσους που οδηγεί σε αυτές, από όποια πλευρά και αν προέρχεται.

Σε μια δημοκρατική πόλη όπως ο Βόλος, τέτοιες απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες δεν έχουν καμία απολύτως θέση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου