ΤΟΠΙΚΑ

Μπαράζ κλοπών στη βιοτεχνική ζώνη με στόχο εξαρτήματα αυτοκινήτων

μπαράζ-κλοπών-στη-βιοτεχνική-ζώνη-με-σ-449044

Αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών στη βιοτεχνική ζώνη του Βόλου το τελευταίο διάστημα. Επιτήδειοι μπαίνουν μεταμεσονύχτιες ώρες σε επιχειρήσεις και αρπάζουν αντικείμενα με σκοπό τη μεταπώλησή τους. Το άνοιγμα των βιοτεχνιών βρίσκει τους επαγγελματίες να μετρούν ζημιές εκατοντάδων ευρώ.

Τουλάχιστον τρεις βιοτέχνες απευθύνθηκαν στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας και εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους ζητώντας τη λήψη μέτρων φύλαξης. Οι επαγγελματίες υπέστησαν ζημιές της τάξεως των 1.500-2.000 ευρώ, χρήματα που εν μέσω κρίσης δεν βρίσκονται εύκολα.

Τα περιστατικά, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγγέλθηκαν και στην αστυνομία. Οι κλοπές, οι οποίες έγιναν το διάστημα των δύο – τριών τελευταίων εβδομάδων, αφορούσαν σε ζαντολάχιστα και μπαταρίες αυτοκινήτων.

Τα εν λόγω αντικείμενα αφαιρέθηκαν από οχήματα μεταφορικών εταιρειών. Το κόστος για την αντικατάστασή τους, σε μία χρονική στιγμή που οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να παραμείνουν όρθιες στα πόδια τους λόγω του ασφυκτικού από οικονομικής απόψεως περιβάλλοντος, είναι απαγορευτικό.

Οι ιδιοκτήτες διαπίστωσαν εξοργισμένοι τις ζημιές που προκλήθηκαν και απευθύνθηκαν και στην ΟΕΒΕΜ. Οι κλοπές συμβαίνουν μεταμεσονύχτιες ώρες, όταν οι επιχειρήσεις τους είναι κλειστές. Επιτήδειοι καταφέρνουν με κάθε τρόπο να εισβάλλουν στις βιοτεχνίες-στόχους και να κλέψουν αντικείμενα.

Οι επαγγελματίες ζήτησαν μεγαλύτερη φύλαξη της βιοτεχνικής ζώνης, ώστε να απαγορευτεί η διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων στο μέλλον, καθώς αυτά δυσχεραίνουν τη δουλειά τους.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, Τρύφωνας Πλαστάρας, ο οποίος άκουσε τις διαμαρτυρίες τους, είπε ότι η Ομοσπονδία πάντοτε είχε μία πολύ καλή συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας. Στο πλαίσιο αυτό, είπε, ότι θα παρέμβει προς τον αστυνομικό διευθυντή, Γιάννη Τόλια, προκειμένου να βρεθεί λύση.

Ο ίδιος εξήγησε ότι «στη βιομηχανική και βιοτεχνική ζώνη υπάρχουν οι περισσότερες παραγωγικές δυνάμεις της περιοχής. Στην περίοδο που διανύουμε, με την έλλειψη ρευστότητας αυτές οι κλοπές έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία», πρόσθεσε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου