ΤΟΠΙΚΑ

Περιφέρεια στην υπηρεσία του πολίτη

περιφέρεια-στην-υπηρεσία-του-πολίτη-489063

Εφιάλτης η ανεργία στη Μαγνησία, δήλωσε από το Βόλο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός
 

Χωρίς να το ανακοινώσει, αλλά ούτε και να ειδοποιήσει προκειμένου να αποκτήσει μια πραγματική κι όχι ωραιοποιημένη εικόνα των διαστάσεων της ανεργίας, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μετέβη νωρίς χθες το πρωί στον ΟΑΕΔ και συζήτησε διεξοδικά με ανέργους αλλά και τους εργαζόμενους στον Οργανισμό. Πραγματικά και όχι έργα εικονικά για την αντιμετώπιση της κρίσης ζήτησε ο κ. Αγοραστός.

 
 
«Στη Θεσσαλία η ανεργία και ιδιαίτερα η ανεργία των νέων τείνει να προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις», τόνισε ο αν. καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος επισκέφτηκε χθες το Βόλο ξεκινώντας τις συναντήσεις του από τον ΟΑΕΔ.
 
Ο κ. Αγοραστός χαρακτήρισε τα επίσημα στοιχεία της ανεργίας εφιαλτικά, με την πραγματική κατάσταση να είναι ακόμα πιο ζοφερή. «Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν ότι το φθινόπωρο θα υπάρξει εκτίναξη της ανεργίας σε πρωτόγνωρα ποσοστά για τη χώρα μας και ειδικότερα για την περιφέρειά μας», σημείωσε ο κ. Αγοραστός.
 
Άλλωστε η πραγματική κατάσταση στην αγορά εργασίας είναι ακόμη πιο δύσκολη απ’ όσο δείχνουν τα στοιχεία για την ανεργία, αφού σε αυτά δεν καταγράφεται ούτε η εκ περιτροπής απασχόληση ούτε η μετατροπή θέσεων πλήρους σε μερικής απασχόλησης και άλλες μορφές ελαστικής εργασίας, που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης κερδίζουν έδαφος.
 
«Η ανεργία» υπογράμμισε «είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα στην κοινωνία της Θεσσαλίας και οφείλουμε όλοι να το αναδείξουμε στις πραγματικές του διαστάσεις χωρίς υπεκφυγές». Δεν παρέλειψε να αποδώσει την εικόνα της σημερινής κατάστασης στο Μνημόνιο και τους εμπνευστές της υπαγωγής της χώρας μας στην τρόικα ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ.
 
Ο κ. Αγοραστός πάντως δεσμεύτηκε να ασχοληθεί κατά απόλυτη προτεραιότητα με την αντιμετώπιση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης.
 
Επόμενη στάση ήταν το Συνεδριακό Κέντρο, όπου ο κ. Αγοραστός είχε συνάντηση με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιο, στη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκαν στα ζητήματα που απασχολούν τη Μητρόπολη, ενώ ο κ. Ιγνάτιος έκανε και μια μικρή ξενάγηση στον κ. Αγοραστό, που εντυπωσιάστηκε από το κτήριο.
 
«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να συνεχίσει η Μητρόπολη το έργο της. Δίνουμε φαγητό στους απόρους, στη μονάδα Αλτσχάιμερ, κάνουμε τόσα πολλά και δεν θα επιτρέψω να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε κανονικά. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να συνεχίσουμε το έργο μας», δήλωνε χθες ο Σεβασμιότατος.
 
Στην γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ
Την απόλυτη στήριξή του στο πρόσωπο και την υποψηφιότητα του Κώστα Αγοραστού εξέφρασε χθες ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος στη διάρκεια της επίσκεψης του υποψήφιου περιφερειάρχη στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.
 
«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι και από το καινούργιο μετερίζι ο κ. Αγοραστός θα συνεχίσει να είναι κοντά στον κτηνοτρόφο, τον αγρότη, στο Θεσσαλό πολίτη, για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τα μεγάλα προβλήματα και τις δυσκολίες που έχει ο τόπος μας. Είμαι βέβαιος για το έργο που θα κάνει και θα στηρίξω με όλη μου τη δύναμη την υποψηφιότητά του», ανέφερε ο κ. Πρίντζος.
 
«Βρίσκομαι εδώ για να ακούσω τη Θεσσαλία, να ακούσω τους ανθρώπους οι οποίοι παράγουν προστιθέμενη αξία για τη Θεσσαλία και τους Θεσσαλούς πολίτες», είπε ο κ. Αγοραστός, εξαίροντας την ΕΒΟΛ.
 
Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο αντρών βρέθηκαν τα προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωποι οι περισσότεροι αγρότες και κτηνοτρόφοι, με τον κ. Αγοραστό να κάνει λόγο για φόβο, ανασφάλεια, έλλειψη εμπιστοσύνης, καχυποψία, κυνισμό που προκαλεί στο λαό η ανεργία και τόνισε πως «σε αυτή την δύσκολη κατάσταση πρέπει να σταθούμε με ενδιαφέρον και σεβασμό, να σταθούμε πραγματικά και όχι εικονικά, πρέπει να δώσουμε λύσεις πραγματικές. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, χρειάζεται με λίγα να κάνουμε πολλά. Χρειάζεται η νέα περιφέρεια να δομηθεί σε μια νέα αρχιτεκτονική, όπου η περιφέρεια θα εξυπηρετεί τον πολίτη και όχι ο πολίτης θα υπηρετεί την περιφέρεια».  
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου