ΤΟΠΙΚΑ

Γέμισε παιδιά το Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας

γέμισε-παιδιά-το-πολιτιστικό-κέντρο-ν-450822

Εμπνευσμένες δημιουργίες και έργα που φέρουν τη σφραγίδα επτακοσίων περίπου παιδιών, οδήγησαν πλήθος επισκεπτών στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, στο πλαίσιο της χθεσινής επίσημης πρώτης μιας πολύ σημαντικής διοργάνωσης.

Η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ σε συνεργασία με τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ διοργάνωσαν την έκθεση εικαστικών έργων παιδιών, η οποία αποτυπώνει το πολύπλευρο έργο που αναπτύσσεται στα εικαστικά εργαστήρια των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών του Δήμου Βόλου.

Σύσσωμο το έμψυχο δυναμικό των παραπάνω δομών, πολλοί γονείς και μεγάλος αριθμός παιδιών γέμισαν ασφυκτικά το Πολιτιστικό Κέντρο, δίνοντας χρώμα γιορτής στην παρουσίαση μιας σειράς παιδικών έργων, που απόσπασαν θαυμαστικά σχόλια.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκαν η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, Δέσποινα Κότογλου, η αντιπρόεδρος Σοφία Χάλαρη, η προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, Μαρία Αποστολίδη, η Βούλα Τσιμά, υπεύθυνη στο Στέκι παιδιού του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ, οι υπεύθυνοι του Β΄ ΚΔΑΠ Βόλου που ανήκει στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το σύνολο των στελεχών και των εργαζομένων στις παραπάνω δομές, που προάγουν τη δημιουργική διάθεση δεκάδων παιδιών.

Ολες οι δημιουργικές δομές του Δήμου Βόλου ένωσαν τις δυνάμεις τους, στέλνοντας από κοινού το μήνυμα της τέχνης και της εικαστικής αγωγής, που εμπλουτίζουν τις γνώσεις των παιδιών και τους μεταδίδουν κοινωνικές αξίες, την αίσθηση της φιλίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως σημείωσε η κ. Κότογλου. Η συγκεκριμένη έκθεση εντάσσεται στο εικαστικό φεστιβάλ που θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουνίου, και αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο έκφρασης και δημιουργίας.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου