ΤΟΠΙΚΑ

Bloggers από την Ολλανδία ιχνηλατούν την τοπική γαστρονομία

bloggers-από-την-ολλανδία-ιχνηλατούν-την-τοπι-450863

Τον γαστρονομικό χάρτη της Μαγνησίας ιχνηλάτησαν δύο γνωστές food bloggers από την Ολλανδία, οι οποίες γεύτηκαν την τοπική φιλοξενία και μοιράστηκαν με χιλιάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τις ενθουσιώδεις εντυπώσεις τους.

Ο λόγος για την Kelly Johanna Camffermann, η οποία εκπροσωπεί το δημοφιλές blog www.goodfoodlove.com, το οποίο μετράει 45.000 επισκέπτες ανά μήνα και απευθύνεται κυρίως σε κοινό που ταξιδεύει σε γαστρονομικούς και αυθεντικούς προορισμούς, και την Ianna Niemeijer, η οποία προσελκύει 30.000 μοναδικούς επισκέπτες ανά μήνα, στο εξίσου δημοφιλές blog www.beginspiration.nl το οποίο έχει ως κύριο θέμα τη διατροφή, και απευθύνεται σε κοινό που κάνει ταξίδια σε τόπους ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, και ενδιαφέρεται για τοπικές κουζίνες και αρχιτεκτονική.

Οι συγκεκριμένες bloggers επισκέφτηκαν τη Μαγνησία ως απεσταλμένες του γραφείου ΕΟΤ των Κάτω Χωρών και φιλοξενήθηκαν από την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας και την Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου, όπου παρακολούθησαν, σημειωτέον, μαθήματα μαγειρικής.

Οι δύο Ολλανδέζες γευσιγνώστριες επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων το Πήλιο, το μεγάλο μονοπάτι που συνδέει την Τσαγκαράδα, την Νταμούχαρη και τον Άη Γιάννη, έκαναν ιππασία στις Μηλιές, επισκέφτηκαν τον Συνεταιρισμό Ζαγοράς, τσιπουράδικα του Βόλου, βίωσαν τη νυχτερινή ζωή της πόλης, γνώρισαν από κοντά γυναικείους συνεταιρισμούς και κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους διαδικτυακά, με λόγο και εικόνα.

Οι δεκάδες αναρτήσεις που πραγματοποίησαν οι δύο bloggers απέσπασαν ενθουσιώδη σχόλια από τους φίλους της γεύσης, και όπως υπογράμμισαν επαγγελματίες της Μαγνησίας, είναι πολύ σημαντική η προβολή της περιοχής μας μέσω των δημοσιογραφικών ταξιδιών που διοργανώνονται.

Η παραπάνω δράση είναι καρπός των επαφών που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της έκθεσης «Ταξιδιωτικό σαλόνι» που πραγματοποιήθηκε 2 με 5 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, με τιμώμενες περιοχές τον Βόλο και το Πήλιο. Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας συμμετείχε στην παραπάνω έκθεση σε περίπτερο του Δήμου Βόλου, πραγματοποιώντας επαφές για την τουριστική προώθηση της Μαγνησίας.

Οι δύο Ολλανδέζες bloggers ταξίδεψαν με απευθείας πτήση από το Άμστερνταμ μέσω του αεροδρομίου της Σκιάθου πριν από μια εβδομάδα και επέστρεψαν προχθές στην πατρίδα τους, έχοντας προηγουμένως αποκομίσει πολύ θετικές εντυπώσεις από την περιοχή μας, τις γεύσεις και την τοπική φιλοξενία.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου