ΤΟΠΙΚΑ

Αύξηση εγγραφών στις κατασκηνώσεις

αύξηση-εγγραφών-στις-κατασκηνώσεις-450874

Περισσότερα από 400 παιδιά έχουν γραφτεί σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης στον Άγιο Λαυρέντιο, που ανοίγουν τις πύλες τους στις 26 Ιουνίου, προσφέροντας ποικίλες δράσεις σε μαθητές και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης.

Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που «αγκαλιάζει» η κατασκήνωση της Μητρόπολης Δημητριάδος, είναι 600 περίπου για τις έξι κατασκηνωτικές περιόδους, ενώ εντυπωσιακή είναι η αύξηση των αιτήσεων που σημειώνεται.

Πολλοί γονείς επιλέγουν τις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης διότι αδυνατούν να προσφέρουν στα παιδιά τους τη χαρά των διακοπών λόγω οικονομικής στενότητας, ενώ άλλοι επιθυμούν τα παιδιά τους να έρθουν σε επαφή με τη φύση και το περιβάλλον μέσα από χρήσιμες βιωματικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται από την τοπική εκκλησία.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από αγόρια και κορίτσια του δημοτικού, που είτε συμμετείχαν και τα προηγούμενα χρόνια στις κατασκηνώσεις, είτε επιζητούν να βιώσουν για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη εμπειρία.

Σύμφωνα με το φετινό πρόγραμμα, η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος θα διαρκέσει από 26/6 έως 3/7 για αγόρια που τελείωσαν την τρίτη, τετάρτη και πέμπτη δημοτικού, με υπεύθυνο τον Αρχιμ. Καλλίνικο Γεωργακόπουλο.

Στη δεύτερη κατασκηνωτική περίοδο, από 3/7 έως 10/7, συμμετέχουν κορίτσια που τελείωσαν την τρίτη, τετάρτη, πέμπτη και έκτη δημοτικού, με υπεύθυνους τον π. Βασίλειο Αδάμ και την πρεσβυτέρα Λαμπρινή Λουλουδάκη.

Η τρίτη κατασκηνωτική περίοδος, από 10/7 έως 17/7, απευθύνεται σε αγόρια που τελείωσαν την έκτη δημοτικού, πρώτη και δευτέρα γυμνασίου, και υπεύθυνος είναι ο Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργακόπουλος.

Στην τέταρτη κατασκηνωτική περίοδο, από 17/7 έως 24/7, συμμετέχουν κορίτσια τρίτης γυμνασίου – λυκείου, με υπεύθυνη τη Θεοδώρα Γεωργακοπούλου.

Η πέμπτη κατασκηνωτική περίοδος, από 24/7 έως 28/7, απευθύνεται σε αγόρια που τελείωσαν την τρίτη γυμνασίου, και τις τρεις τάξεις του λυκείου. Υπεύθυνος είναι ο Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργακόπουλος.

Στην έκτη κατασκηνωτική περίοδο, από 28/7 έως 3/8, συμμετέχουν κορίτσια που τελείωσαν την τρίτη, τετάρτη και πέμπτη δημοτικού, με υπεύθυνη τη Γεωργία Λύτρα.

Η έβδομη κατασκηνωτική περίοδος, από 16/8 έως 20/8, απευθύνεται στον Σύνδεσμο Νέων, με τη συμμετοχή νέων 18-30 ετών, φοιτητών και εργαζομένων. Υπεύθυνος είναι ο π. Χρήστος Χαχαμίδης.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου