ΤΟΠΙΚΑ

Άνοιξε τις πύλες της η 2η Funeral Expo στη Θεσσαλονίκη

άνοιξε-τις-πύλες-της-η-2η-funeral-expo-στη-θεσσαλο-451842

Άνοιξε σήμερα τις πύλες της η 2η Funeral Expo που για πρώτη φορά πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Η φετινή Funeral Expo διοργανώνεται από την εκθεσιακή εκδοτική εταιρεία ΑΤΟΥ υπό την αιγίδα της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 28 Μαΐου.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθησαν μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννης Σαρίδης, ο ανεξάρτητος Βουλευτής Θεσσαλονίκης Γιώργος Καρράς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης Ιωάννης Φωτιάδης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε πριν τα εγκαίνια της έκθεσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Νίκος Αγγελέτος, τόνισε ότι για πρώτη φορά, διεθνής έκθεση διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, μετά από πρωτοβουλία και προσπάθειες της Ένωσης Λειτουργών σε συνεργασία με την εκθεσιακή εκδοτική εταιρεία ΑΤΟΥ και τον Νίκο Βαξεβάνη. Ο κ. Αγγελέτος αναφέρθηκε και στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Λειτουργών το οποίο θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο, στο Συνεδριακό Κέντρο Βελλίδειο στην αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΑΣ κι αναμένεται να προσελκύσει όχι μόνο το ενδιαφέρον των λειτουργών γραφείων κηδειών αλλά και όσων θέλουν να το παρακολουθήσουν.

Όπως δήλωσε ο κ. Αγγελέτος «Στο συνέδριο θα μιλήσουν εξέχουσες προσωπικότητες γύρω από τη διαχείριση της θλίψης υπό το πρίσμα της επιστήμης, όπως κοινωνικών λειτουργών, επικοινωνιολόγων κ.α.. Οι λειτουργοί γραφείων κηδειών θα πρέπει να διευρύνουμε τις γνώσεις μας εξελίσσοντας το λειτούργημά μας. Ο κλάδος μας είναι ιδιαίτερος κι ευαίσθητος και ως Ένωση στοχεύουμε στο να προσφέρουμε στα μέλη μας το καλύτερο για το λειτούργημά μας, όχι μόνο με τη διοργάνωση συνεδρίων κι ενημερωτικών εκδηλώσεων. Η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος συνεργάζεται με αξιόλογους επιστήμονες κι όχι μόνο και τα μέλη μας, έχουν τη δυνατότητα να τους «αξιοποιούν» για οποιοδήποτε θέμα άπτεται του κλάδου μας».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Μιχάλης Παναγιώτου, δήλωσε χαρακτηριστικά «Αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες των συναδέλφων λειτουργών και σήμερα σας καλωσορίζουμε στη 2η Έκθεση Funeral Expo που για πρώτη φορά διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, μετά από προσπάθειες της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος. Ωστόσο, η Ένωση δε σταματά εδώ τη δράση της, καθώς αύριο σας περιμένουμε στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα “Χειρισμός της θλίψης – Επιστήμη”. Η Ένωση, δεν αρκείται μόνο στο να ασκεί τα τυπικά της καθήκοντα, αλλά δραστηριοποιείται ενεργά, έχοντας ως γνώμονα την επιμόρφωση των μελών της και την εξέλιξη του λειτουργήματος που επιτελούμε. Γι αυτό και καλούμε τους λειτουργούς, να συσπειρωθούν γύρω από την Ένωση, γιατί ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ένωσης Λειτουργών Νέστορας Νικολόπουλος, τόνισε ότι για πρώτη φορά η Θεσσαλονίκη, υποδέχεται διεθνή έκθεση για πένθιμα είδη, ενώ εκτός της έκθεσης, όπως είπε «η πόλη μας θα υποδεχτεί επίσης για πρώτη φορά, το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Διαχείριση θλίψης – Επιστήμη». Οι λειτουργοί γραφείων κηδειών οφείλουμε να εξελίσσουμε τις γνώσεις και τους ορίζοντές μας και μόνο μέσα από την διαρκή επιμόρφωση θα πετύχουμε τους στόχου μας».

Τέλος, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Λειτουργών Αντώνης Λουκάς, υπογράμμισε ότι, κοινό μέλημα τόσο του Προέδρου της Ένωσης, όσο και του Γενικού Γραμματέα, εκτός της προσπάθειας που κάνουν για να μπορέσει η «αγκαλιά» της Ένωσης να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη, είναι το όραμα για το που θέλουν να φτάσουν αυτή την Ένωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου