ΤΟΠΙΚΑ

Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Βόλο

πανσυνταξιουχική-συγκέντρωση-διαμαρ-452252

Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, ενώ ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης μέχρι το κτήριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην οδό Δημητριάδος.

Οι συνταξιούχοι διαμαρτυρήθηκαν για τις νέες περικοπές που φέρνουν στις συντάξεις τα νέα μέτρα που προβλέπονται από το 4ο μνημόνιο, γεγονός που, όπως επισημάνθηκε, τους οδηγεί στην εξαθλίωση.

Επίσης, εκπρόσωποι συνταξιουχικών οργανώσεων έκαναν ενημέρωση για τις τρεις επικείμενες μεγάλες συγκεντρώσεις που προγραμματίζεται να γίνουν πανελλαδικά μέσα στον Ιούνιο.
Ειδικότερα, οι κινητοποιήσεις των συνταξιούχων θα κορυφωθούν με τρεις μεγάλες συγκεντρώσεις στις 13 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, στις 15 Ιουνίου στην Αθήνα και στις 21 Ιουνίου στην Κρήτη.

Ψήφισμα διαμαρτυρίας

Επίσης, ομόφωνα εγκρίθηκε ψήφισμα κατά την πανσυνταξιουχική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου και στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

«Εμείς οι συνταξιούχοι του Ν. Μαγνησίας επισημάνουμε ότι βρισκόμαστε για μια ακόμα φορά στους δρόμους του αγώνα και διεκδικούμε τα δικαιώματα μας που τα έχουν τσακίσει οι πολιτικές που εφαρμόζονται με βάση τις εντολές της Ε.Ε. και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων ώστε να μας δημιουργούν άμεσα προβλήματα επιβίωσης.

Μαζικά, αγωνιστικά δίνουμε την μάχη ενάντια στη νέα λαίλαπα που έρχεται, στην νέα θανατηφόρα συμφωνία της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Με την ψήφιση της επαίσχυντης συμφωνίας του 4ου μνημονίου στη Βουλή από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, νομοθετήθηκαν οι απαιτήσεις του ΣΕΒ, της Ε.Ε και του ΔΝΤ για την αύξηση των κερδών των πολυεθνικών ομίλων, για συνεχή ληστεία του λαού και των συνταξιούχων:

  • Ψήφισαν την μείωση των συντάξεων έως 18% από 1/1/2019.
  • Μειώνουν από 1/1/2020 το αφορολόγητο στα 5.681 από 8.636 που σημαίνει αφαίρεση μιας σύνταξης το χρόνο από την φορολογία.
  • Εφαρμόζει τον αυτόματο κόφτη σε ότι πενιχρό έχει απομείνει από τις συντάξεις μας.
  • Μειώσεις για την υγεία από τον προϋπολογισμό 2017 και 2018.
  • Περικοπή επιδομάτων αναπηρίας, ανεργίας, τέκνων, φτώχειας, φυσικών καταστροφών, θέρμανσης από το 2018. Αυτό προστίθενται στις 12 προηγούμενες περικοπές των συντάξεων και φοροκλοπής.

Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε στην συνείδηση μας ούτε τον τελευταίο νόμο, ούτε τους προηγούμενες που πετσοκόβουν τις συντάξεις μας και μας στέλνουν στον Καιάδα.

Απορρίπτουμε την μαύρη προπαγάνδα της κυβέρνησης και την προσπάθεια της να κατευνάσει με ωμα ψέματα, την δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση μας.

Τα λεγόμενα αντιμετρά αποτελούν το καρότο για το μαστίγιο του 4ου μνημονίου. Θα δοθούν εφόσον πιαστούν τα ματωμένα πλεονάσματα πάνω από 3,5% και μάλιστα η πλειοψηφία θα δίνεται στους κεφαλαιοκράτες, όπως η μείωση του συντελεστή φορολογίας από 29% στο 26%.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Την απόδοση στο ακέραιο στις κύριες, επικουρικές συντάξεις μας,

το ΕΚΑΣ, τα μερίσματα.

  • Την επαναφορά των δώρων 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Τις παροχές στη Δημόσια Υγεία και ότι άλλο μας έχει αφαιρεθεί.
  • Άμεση έκδοση και καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών, φορομπηχτικών νόμων.
  • Άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων.

Μια ζωή χτίζαμε για να έχουμε αξιοπρεπή γεράματα και τώρα βλέπουμε τους κόπους μιας ζωής να βρίσκονται στο στόχαστρο αυτών που θέλουν να πλουτίσουν σε βάρος μας.

Διοργανωτές της συγκέντρωσης οι παρακάτω Συνταξιουχικές Οργανώσεις:

Σύλλογος Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ν. Μαγνησίας.

Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Μαγνησίας.

Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ – ΤΣΑ) Ν. Μαγνησίας.

Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ – ΤΑΕ Ν. Μαγνησίας.

Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ περιφέρεια Θεσσαλίας «ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ»

Σύλλογος Συνταξιούχων Τσιμεντοβιομηχανίας «ΑΓΕΤ» Βόλου.

Το ψήφισμα αυτό να δοθεί στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου