ΤΟΠΙΚΑ

Βλάβη «έδεσε» το πλοίο Αλκυόνη

βλάβη-έδεσε-το-πλοίο-αλκυόνη-851206

Βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή κράτησε αγκυροβολημένο χθες το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Αλκυόνη», που εκτελεί δρομολόγια στην ακτοπλοϊκή γραμμή Βόλου – Β. Σποράδων.

Η βλάβη παρουσιάστηκε χθες μετά τα μεσάνυχτα και ενώ το «Αλκυόνη» έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των Σποράδων, εκτελώντας δρομολόγιο από Σκιάθο προς Βόλο με 360 επιβάτες.

Στις 00:20 π.μ. η λιμενική αρχή Βόλου ενημερώθηκε από τον πλοίαρχο. Το «Αλκυόνη» συνέχισε με μειωμένη ταχύτητα και κατέπλευσε αυτοδύναμα στο Βόλο στη 1:15 μετά τα μεσάνυχτα αντί στις 11:40 το βράδυ.

Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, ενώ από την τοπική λιμενική αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Το προγραμματισμένο δρομολόγιο χθες στις 8:15 το πρωί από Βόλο προς Σκιάθο και επιστροφή παρέμεινε ανεκτέλεστο, ενώ οι περίπου 200 επιβάτες του προωθήθηκαν με άλλα πλοία της γραμμής με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

Σε ανακοίνωσή της η Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου σχετικά με την ακύρωση δρομολογίου αναφέρει:

«Διαπιστώθηκε διαρροή νερού ψύξης στη πλωριαία δεξιά μηχανή του πλοίου της εταιρίας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ ΑΛΚΥΟΝΗ. Γίνονται ήδη ενέργειες εντοπισμού και αποκατάστασης της βλάβης.

Το δρομολόγιο της Τετάρτης 18/08/2010 θα παραμείνει ανεκτέλεστο. Οι επιβάτες ενημερώνονται και θα προωθηθούν σε πλοία άλλων εταιριών με μέριμνα της εταιρίας.»

Στο μεταξύ, βλάβη στον κεντρικό πίνακα των κλιματιστικών μονάδων του FLYING CAT 5 παρουσιάστηκε προχθές το πρωί, στο λιμάνι της Αλοννήσου πριν τον προγραμματισμένο απόπλου του πλοίου στις 6:00 για εκτέλεση δρομολογίου προς Σκόπελο-Γλώσσα Σκοπέλου-Σκιάθο-Βόλο με 29 επιβάτες.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε με ενέργειες του πληρώματος και κατόπιν ελέγχου από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης, καθώς και σχετικής έγκρισης, το πλοίο απέπλευσε με καθυστέρηση στις 7:35 για τα επόμενα λιμάνια προσέγγισης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου