ΤΟΠΙΚΑ

Νέα εμπόδια στη λειτουργία του Αγ. Αποστόλου

νέα-εμπόδια-στη-λειτουργία-του-αγ-αποσ-851206

Ανατρέπονται την τελευταία στιγμή όλα τα σχέδια και οι ελπίδες γονέων και μαθητών των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων του Αγίου Αποστόλου του Νέου, καθώς η Μητρόπολη την Παρασκευή αντί για την ανακοίνωση του ιδιώτη που θα λειτουργούσε το σχολείο, θα προκηρύξει την ενοικίαση των σχολικών κτηρίων!

Αναστάτωση και δυσφορία επικρατεί από χθες σε γονείς και μαθητές των Εκπαιδευτηρίων της Μητρόπολης Δημητριάδος μετά την πρόθεση του Μητροπολίτη να προκηρύξει, λίγες μόλις ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, την ενοικίαση των κτηρίων που στέγαζαν τα σχολεία του Αγίου Αποστόλου του Νέου.
Σύμφωνα με τον κ. Ευάγγελο Φοινικόπουλο, πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Αποστόλου του Νέου, η εξέλιξη αυτή έρχεται να ανατρέψει όλες τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν το τελευταίο διάστημα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία.
«Εκεί που περιμέναμε την Παρασκευή να γίνει η ανακοίνωση του ιδιώτη με τον οποίο θα συνεργαστεί η Μητρόπολη για να λειτουργήσει το Δημοτικό Σχολείο, ενημερωθήκαμε πως αντί αυτής της ανακοίνωσης θα βγει προκήρυξη για την ενοικίαση των κτηρίων. Αυτό σημαίνει πως οποιοσδήποτε μπορεί να ενοικιάσει τα κτήρια και να τα κάνει ό,τι θέλει», υποστήριξε ο κ. Φοινικόπουλος.
Μάλιστα ο κ. Φοινικόπουλος ενημερώθηκε από τρίτους κι όχι από τον ίδιο τον Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο για την εξέλιξη αυτή. Ο ίδιος επικοινώνησε με τους δύο ιδιώτες που ενδιαφέρθηκαν για τη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου και τους ενημέρωσε για το θέμα.
Εκείνοι από την πλευρά τους φάνηκαν διστακτικοί ως προς τη χρονική περίοδο που γίνεται αυτή η κίνηση από τη Μητρόπολη, επισημαίνοντας πως τα σχέδιά τους «στραβώνουν» και πως ο χρόνος δεν αρκεί για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και το άνοιγμα του σχολείου στις 13 Σεπτεμβρίου.
«Ό, τι χτίζαμε τόσες εβδομάδες, γκρεμίζεται. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε το σκεπτικό του Μητροπολίτη, ειδικά αυτή τη χρονική περίοδο» σχολίασε ο κ. Φοινικόπουλος.
Από τη θέση του ως πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τόνισε πως ο Σύλλογος έχει πλέον σοβαρές ενστάσεις για την επιτυχία του εγχειρήματος που προωθούνταν και δεν μπορεί ο Μητροπολίτης να κρατά «ομήρους» γονείς και μαθητές.
Υπογραμμίζει δε πως οι γονείς δεν μπορούν να περιμένουν τι θα γίνει με την προκήρυξη, γιατί πρέπει να γνωρίζουν τι θα κάνουν με τις εγγραφές των παιδιών τους στα σχολεία.
Τέλος ο κ. Φοινικόπουλος εκφράζει τις επιφυλάξεις του για την εξέλιξη αυτή, σχολιάζοντας πως δεν μπορεί πλέον ο Σύλλογος να στηρίζει το Μητροπολίτη στις όποιες αποφάσεις του που λαμβάνονται ερήμην των μαθητών και γονέων του Αγίου Αποστόλου του Νέου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου