ΤΟΠΙΚΑ

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Έκθεση Greek Travel Show 2017

η-περιφέρεια-θεσσαλίας-στην-έκθεση-greek-travel-sh-455043

Ιδιαίτερα θετικά σχόλια απέσπασε η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην 1η Τουριστική έκθεση “Greek Travel Show” με θέμα ” Έκθεση Διακοπών και Ταξιδιών”, που διεξήχθη στις 19 – 21 Μαΐου 2017, στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών «Helexpo Maroussi».

Η νέα τουριστική έκθεση Greek Travel Show, αποτελεί την B2C (Business to Consumer) εκδοχή της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού «Philoxenia», η οποία διεξάγεται εδώ και 32 χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), του ΕΟΤ, του ΣΕΤΕ και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά, η οποία επεσήμανε στην ομιλία της ότι η κινητοποίηση μιας νέας τουριστικής δραστηριότητας, τα πρόσθετα έσοδα, η απασχόληση, καθώς και νέα έργα και επενδύσεις σε δημοφιλείς και σε νέους ελληνικούς προορισμούς, αποτελούν βασικές προτεραιότητές της, ώστε τα οφέλη να διαχυθούν στις οικονομίες των τοπικών κοινωνιών σε όλη την Ελλάδα και για όλο το χρόνο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές «η έκθεση πέτυχε τον στόχο της να προβάλει με τον καλύτερο τρόπο το εγχώριο τουριστικό προϊόν και τους ελληνικούς προορισμούς, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τον εσωτερικό τουρισμό και να βοηθήσει τους Έλληνες δυνητικούς ταξιδιώτες, να σχεδιάσουν τις διακοπές τους γρήγορα, εύκολα, αποτελεσματικά και στις καλύτερες τιμές». Συνολικά 9.200 επισκέπτες έσπευσαν να διερευνήσουν τις ταξιδιωτικές τους επιλογές γι’ αυτό το καλοκαίρι, βάζοντας τα καλύτερα θεμέλια για τις επόμενες εκθέσεις που απευθύνονται στον Έλληνα τουρίστα.

Μεταξύ των εκθετών παραβρεθήκαν Περιφέρειες, Δήμοι, κρατικοί Οργανισμοί Τουρισμού, αεροπορικές εταιρείες, ναυτιλιακές εταιρείες, φορείς του κλάδου, τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, ξενώνες, εκδοτικοί οίκοι ειδικού και οικονομικού Τύπου, τουριστικές σχολές, camping, κατασκηνώσεις, επιχειρήσεις τουρισμού, επιχειρήσεις ενοικίασης διαμερισμάτων, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, εταιρείες και ενώσεις επιβατηγών πλοίων, τράπεζες, μουσεία, σπήλαια, χιονοδρομικά κέντρα, ενώσεις ξεναγών, εταιρείες online κρατήσεων κ.ά.

Η Περιφέρεια, με την ενεργό συμμετοχή σε αντίστοιχης εμβέλειας τουριστικές εκθέσεις, στοχεύει στην περαιτέρω ανάδειξη της περιοχής της και στην προβολή των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, προκειμένου να εδραιωθεί ως ένας από τους ιδανικούς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα.

Πλούσιες ήταν επίσης και οι παράλληλες εκδηλώσεις της Greek Travel Show, που περιλάμβαναν από πολιτιστικά events με την παρουσίαση εθίμων από όλη την Ελλάδα (τοπικούς χορούς και τραγούδια) και γαστρονομικού χαρακτήρα γεγονότα, μέχρι παρουσιάσεις τουριστικών προορισμών.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης «παρουσιάστηκαν» τοπικά προϊόντα από διάφορες τοπικές επιχειρήσεις και προσφέρθηκαν για γευσιγνωσία παραδοσιακά εδέσματα, όπως τυριά, ελιές, θεσσαλικά κρασιά και τσίπουρο καθώς και γλυκίσματα. Παράλληλα το Σάββατο 20 Μαΐου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρέα με το Βαγγέλη Γερμανό και την κιθάρα του, ξενάγησε τους επισκέπτες της στους πανέμορφους τουριστικούς προορισμούς της Θεσσαλίας, τον Όλυμπο, τις Σποράδες και το Πήλιο, τη Λίμνη Πλαστήρα, τα παράλια της Λάρισας, τα Μετέωρα, κ.α.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφτηκε μεταξύ άλλων η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο αντιπεριφερειάρχης Αθηνών κος Γιώργος Καραμέρος, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Ναυπλιέων κος Δημήτρης Κωστούρος.

Από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετείχε η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης Απασχόλησης Εμπορίου και Τουρισμού κα Ελένη Κατσαρού, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Αλέξανδρος Πατουλιώτης και ο Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Μαγνησίας κ. Νικόλαος Πουρνάρας, καθώς και άλλα υπηρεσιακά στελέχη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου