ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κλασικές καλλονές σταθμεύουν στον Βόλο

κλασικές-καλλονές-σταθμεύουν-στον-βό-455265

Δέκα καλλονές της εταιρείας MG, «καμάρια» της Λέσχης Κλασικών Οχημάτων του Βελγίου, ξεκίνησαν ήδη από χθες το ταξίδι τους μέσω Ιταλίας, με τελικό προορισμό τον Βόλο. Στις 29, 30 και 31 Μαΐου, οι δέκα καλλονές μαζί με τους ιδιοκτήτες τους και μέλη της λέσχης του Βελγίου, θα βρίσκονται στον Βόλο, και οι λάτρεις του κλασικού οχήματος θα μπορούν να τις θαυμάσουν από κοντά.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τα κλασικά οχήματα θα σταθμεύσουν στην παραλία της πόλης, μπροστά από το Ηρώο για το τριήμερο, πριν ξεκινήσουν την 1η Ιουνίου το ταξίδι τους για τον γύρο του Πηλίου. Θα πάνε Μηλίνα και μέσω Νεοχωρίου θα ακολουθήσουν πορεία για τα Χάνια και από εκεί στην Πορταριά.

Τα δέκα αυτοκίνητα μεταφέρονται με τρέιλερ από τις Βρυξέλλες και μέσω Αγκόνας θα περάσουν στην Ηγουμενίτσα κι από εκεί στον Βόλο. Στόχος να μην καταπονηθούν. Οι ιδιοκτήτες τους θα ταξιδέψουν αεροπορικώς για τον Βόλο.

Η Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Βόλου ήρθε σε επαφή με την αντίστοιχη Λέσχη των Βρυξελλών για τη διοργάνωση του event στην παραλία του Βόλου. Για την επαφή του προέδρου της λέσχης, Τέλη Δουλόπουλου, και των μελών της λέσχης του Βελγίου, μεσολάβησαν η ζωγράφος Ιωάννα Κωστακοπούλου και ο αρχιτέκτονας Τάσος Ζαχαράς που διαμένει στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον κ. Δουλόπουλο, ο επισκέπτης της έκθεσης θα έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει κλασικά οχήματα της δεκαετίας του ’60 και προγενέστερα, κυρίως κάμπριο και διθέσια. Όλα τους καλοσυντηρημένα, με μεράκι από τους ιδιοκτήτες τους.

«Κάθε ένας έχει το δικό του χόμπι. Έτσι είναι και οι χομπίστες κλασικών οχημάτων. Προσέχουμε το σχέδιο που βγήκε όχι από υπολογιστή αλλά από τον ανθρώπινο εγκέφαλο, κοιτάμε αν την περίοδο που κατασκευάστηκε συνοδεύτηκε από κάποια καινοτομία στην τεχνολογία του. Οι περισσότεροι που έχουν στην κατοχή τους ένα κλασικό όχημα είναι συναισθηματικά δεμένοι με αυτό. Το παλιό αυτοκίνητο είναι πολιτισμός, και μέσα από την έκθεση δίνουμε τη δυνατότητα στο κοινό να μάθει την ιστορία του κλασικού οχήματος και να τα θαυμάσει από κοντά», είπε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Δουλόπουλος.

Ο ίδιος πάντως σημείωσε ότι στόχος της διοργάνωσης είναι οι ιδιοκτήτες των κλασικών οχημάτων να γίνουν πρεσβευτές και της πόλης μας, ενισχύοντας την τουριστική της εικόνα πίσω στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, το Βέλγιο.

Σημειώνεται ότι η έκθεση θα λειτουργεί το τριήμερο από τις 5:30μ.μ. έως τις 8:30μ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου