ΤΟΠΙΚΑ

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Σκιάθου και Εύβοιας

ακτοπλοϊκή-σύνδεση-σκιάθου-και-εύβοι-851206

Ανοίγει σύντομα ο θαλάσσιος δρόμος που θα συνδέσει τη Σκιάθο με το Ψαροπούλι της Εύβοιας, δίνοντας στους ταξιδιώτες την ευκαιρία της γρήγορης πρόσβασης στην Αθήνα καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Είναι ζήτημα διευθέτησης των απαιτούμενων γραφειοκρατικών διαδικασιών ο χρόνος έναρξης των δρομολογίων του πλοίου Ελλη ιδιοκτησίας των Θαλάσσιων Συγκοινωνιών Ευβοϊκού και, όπως εκτιμάται, οι παραπάνω διαδικασίες θα ολοκληρωθούν σύντομα. «Εχουν εγκριθεί τα δρομολόγια του πλοίου που θα συνδέει τη Σκιάθο με το Ψαροπούλι, το πλοίο έχει ήδη πραγματοποιήσει ανιχνευτικό ταξίδι στην Σκιάθο και αναμένουμε να ανοίξει σύντομα ο κύκλος των δρομολογίων, που θα διαρκούν όλο τον χρόνο ακόμη και στη διάρκεια του χειμώνα» αναφέρει ο Κώστας Ζεμπέκης, μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Σκιάθου.
Η διεύρυνση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων από και προς τη Σκιάθο τέθηκε ευθύς εξαρχής στις προτεραιότητες του Εμπορικού Συλλόγου, προκειμένου να ενισχυθεί αφενός το τουριστικό ρεύμα που κατευθύνεται προς το νησί και αφετέρου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ντόπιων και στην διάρκεια του χειμώνα. Όπως αναφέρει μάλιστα στο σημείο αυτό ο κ. Ζεμπέκης, «θέλουμε φέτος να οριστικοποιηθεί η γραμμή, να αποδώσει καρπούς και στην συνέχεια να υλοποιήσουμε το επόμενο βήμα, που αφορά στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σκιάθου με τον Αγιόκαμπο». Στην διάρκεια του καλοκαιριού, το πλοίο Ελλη θα εκτελεί πέντε δρομολόγια και δύο δρομολόγια, αντίστοιχα, στην διάρκεια του χειμώνα. «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι θα υπάρχει γραμμή που θα εξυπηρετεί τους Σκιαθίτες οι οποίοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Αθήνα. Το κόστος του εισιτηρίου από την Σκιάθο έως το Ψαροπούλι θα είναι 13 ευρώ και οι επιβάτες θα μεταφέρονται κατευθείαν στο κέντρο της Αθήνας με πούλμαν, το οποίο θα τους παραλαμβάνει από το λιμάνι με εισιτήριο αξίας 22 ευρώ» επισημαίνει ο κ. Ζεμπέκης.
Η διεύρυνση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και η περαιτέρω προβολή της Σκιάθου έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης και όπως τονίζει ο ομιλών «κατορθώσαμε να κάνουμε ευρύτερα γνωστή την Σκιάθο μέσω της επικοινωνιακής πολιτικής που αναπτύξαμε από κοινού με την Ενωση Ξενοδόχων Σκιάθου και είναι σημαντική, προσθέτει ο ίδιος, η συνδρομή του προέδρου κ. Κουκουλάκη και των μελών της διοίκησης». Τα αποτελέσματα των προσπαθειών που καταβάλλονται είναι εμφανή μέσω της παρουσίας πολλών εκπροσώπων του εφοπλιστικού χώρου στο νησί και στο πλαίσιο αυτό καταγράφονται ονόματα με διεθνή απήχηση, όπως Πατέρας, Κοπελούζος, Οικονόμου, Λευκαρίδης και πολλοί ακόμη. Παράλληλος στόχος είναι βέβαια η ενίσχυση της εμπορικής κίνησης της Σκιάθου, η οποία σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα κυμαίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με παλαιότερα χρόνια.
Γι’ αυτό τον λόγο εξάλλου τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Σκιάθου θα αναλάβουν σειρά πρωτοβουλιών στη διάρκεια του χειμώνα. «Σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία, θα διοργανώσουμε ως Εμπορικός Σύλλογος Σκιάθου σειρά σεμιναρίων, προκειμένου να επιμορφωθούμε, ώστε να δούμε την πραγματική εικόνα που υπάρχει αυτή την στιγμή στο διεθνές εμπόριο. Θα διοργανώσουμε παράλληλα διάφορες εκδηλώσεις και στόχος μας είναι να είμαστε ακόμη πιο οργανωμένοι την επόμενη χρονιά» καταλήγει ο κ. Ζεμπέκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου