ΤΟΠΙΚΑ

Δύο μέρες για να μεταφερθεί στο σπίτι της!

δύο-μέρες-για-να-μεταφερθεί-στο-σπίτι-τ-490619

Ηλικιωμένη που νοσηλευόταν στο Αχιλλοπούλειο έλαβε εξιτήριο την περασμένη Τετάρτη, ωστόσο μεταφέρθηκε στο σπίτι της την Παρασκευή καθώς δεν υπήρχαν οδηγοί ασθενοφόρων! Αυτό είναι ένα ακόμη περιστατικό που συνέβη την περασμένη εβδομάδα στο Νοσοκομείο Βόλου και έρχεται να αναδείξει το σημαντικό πρόβλημα που υπάρχει με τις ελλείψεις προσωπικού και ειδικότερα οδηγών ασθενοφόρων.

Το παραπάνω περιστατικό μετέφερε μία ασθενής στους συγγενείς της, η οποία νοσηλευόταν στο ίδιο δωμάτιο με την ηλικιωμένη και εξεπλάγην από το συμβάν.
Οι συγγενείς και οι φίλοι που επισκέφθηκαν την ασθενή, δήλωσαν έκπληκτοι με την ταλαιπωρία της ηλικιωμένης, η οποία έπρεπε να περιμένει τρεις ημέρες για να επιστρέψει στο σπίτι της, μιας και μπορεί να υπήρχαν ασθενοφόρα του Νοσοκομείου για να κάνουν τη διακομιδή, δεν υπήρχαν όμως οδηγοί.
Σχολιάζοντας το περιστατικό ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου κ. Λεωνίδας Αναστασίου σημείωσε πως η έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων είναι σημαντική.
«Έχουν μείνει επτά οδηγοί κι από αυτούς οι δύο λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας δεν είναι ικανοί να σηκώσουν βάρος. Μόνο οδηγούν, αλλά κι αυτό επιβαρύνει το πρόβλημά τους» υποστήριξε ο κ. Αναστασίου.
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως οι οδηγοί που διαθέτει αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο δεν επαρκούν για να καλύψουν τις διακομιδές των ασθενών, παρά τις προσπάθειές τους.
Για το λόγο αυτό κρίνεται επιτακτική η άμεση πρόσληψη των 54 συμβασιούχων αλλά και η αναδιοργάνωση των εξιτηρίων.
«Δεν είναι δυνατόν να δίνονται εξιτήρια το απόγευμα ή το βράδυ. Θα πρέπει να οριστεί μια συγκεκριμένη ώρα που θα επιδίδονται, προκειμένου να μπαίνει πρόγραμμα στις διακομιδές», ισχυρίστηκε ο κ. Αναστασίου.
Οι οδηγοί ασθενοφόρων καλύπτουν μόνο την πρωινή και απογευματινή βάρδια, καθώς τη νύχτα δεν υπάρχει βάρδια.
Αυτό όμως αναδεικνύει ακόμη ένα ζήτημα. Εάν το ΕΚΑΒ, σύμφωνα με τον κ. Αναστασίου, μεταφέρει τη νύχτα κάποιον ασθενή στο Τμήμα Επειγόντων και οι γιατροί αποφασίσουν πως δεν χρήζει παρακολούθησης ή νοσηλείας, τότε ο ασθενής παραμένει «εγκλωβισμένος» στο Νοσοκομείο μέχρι το πρωί -στην περίπτωση που δεν έχει μέσο μεταφοράς- καθώς το ΕΚΑΒ δεν πραγματοποιεί διακομιδές από το Νοσοκομείο προς την οικία κάθε ασθενούς.
«Αυτά είναι ζητήματα τα οποία πρέπει να λυθούν. Δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο αυτή η κατάσταση, η οποία απαξιώνει το ΕΣΥ» σχολίασε ο κ. Αναστασίου.
Τέλος, ο ίδιος σημείωσε πως θα έχει επαφές με τον διοικητή του Νοσοκομείου σήμερα προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της πρόσληψης των 54 συμβασιούχων, αλλά και της απόφασης που ισχύει εδώ και καιρό για καταβολή νοσηλίων από τους ασθενείς του Νοσοκομείου και ασφαλισμένους σε διάφορα ταμεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου