Μία περισσότερη «Γαλάζια Σημαία» για ακτή του Δήμου Βόλου φέτος

Τελευταία ενημέρωση: 2017-05-20, 11:22:17
Μία περισσότερη «Γαλάζια Σημαία» για ακτή του Δήμου Βόλου φέτος

Οι εννέα από τις δέκα πέντε «Γαλάζιες Σημαίες» που απονεμήθηκαν φέτος σε ακτές της Μαγνησίας, θα κυματίζουν σε παραλίες του Δήμου Βόλου.

Συγκεκριμένα για το Δήμο Βόλου, οι παραλίες οι οποίες βραβεύτηκαν με Γαλάζια Σημαία είναι: Πλατανίδια, Θωμάς (Σουτραλί Αγριάς), Άναυρος, Καρνάγιο, Αλυκές, Αμαρυλλίς, Αμφανές, Χρυσή Ακτή Παναγιάς , Ν. Αγχίαλος. Σε σχέση με πέρυσι προστέθηκε η παραλία στην θέση Πλάκες ενώ πρέπει να αναφερθεί ότι κατατέθηκε και νέα υποψηφιότητα για την επόμενη χρονιά για την παραλία Μαμιδάκη. Σε ότι αφορά το Νομό Μαγνησίας ευρύτερα, βραβεύτηκαν 15 παραλίες (εκτός των παραλιών που βραβεύθηκαν με μέριμνα του Δήμου Βόλου βραβεύτηκε η παραλία στο Σουτραλί Αγριάς, οι παραλίες Κουκουναριές - Μάραθα στην Σκιάθο, Αντρίνα στην Σκόπελο και Αλμυρού.

Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση,  καθώς η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική«. Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα.

Επίσης πρέπει να ικανοποιούνται συνολικά 33 κριτήρια ποιότητας, τα οποία σχετίζονται με την καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Βόλου κ. Ζαρκάδας – Βεργής Απόστολος τόνισε πως “το πρόγραμμα Γαλάζιες Σημαίες είναι ευρέως γνωστό τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και κυρίως οι επισκέπτες του εξωτερικού προτιμούν παραλίες οι οποίες και είναι βραβευμένες από το πρόγραμμα. Η 2η θέση που κατέλαβε η Ελλάδα εν γένει αλλά και η σημαντική θέση που κατέχει στο πρόγραμμα τόσο ο Δήμος Βόλου όσο και η Μαγνησία ευρύτερα, θέλω να πιστεύω πως θα είναι ένα εφόδιο για την περιοχή ως προς την προσέλκυση μεγαλύτερου τουριστικού ενδιαφέροντος. Άλλωστε η εικόνα των καθαρών ακτών αποτελεί παρακαταθήκη για την ανέλιξη των τουριστικών μεγεθών της περιοχής μας».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η παρούσα δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της έμπρακτα έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην σωστή οργάνωση και καθαριότητα των ακτών του παραλιακού μετώπου του Δήμου Βόλου τόσο με τον καθαρισμό των παραλιών κάθε χρόνο όσο και με την συντήρηση και αποκατάσταση των υποδομών, όπου κρίνεται απαραίτητο, για την διευκόλυνση των λουομένων. “Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύουμε το φυσικό κάλλος που διαθέτει η περιοχή μας και να συμβάλλουμε στην ανάδειξη του. Φέτος καταφέραμε να προστεθεί ακόμα μία παραλία στον κατάλογο αυτών που έχουν βραβευθεί με Γαλάζια Σημαία και ο στόχος είναι του χρόνου να γίνει δεκτή και η υποψηφιότητα για την παραλία Μαμιδάκι αλλά και κάθε χρόνο όλο και περισσότερες παραλίες μας να διαθέτουν Γαλάζια Σημαία”.

Σημειώνεται πως η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
9
=