ΤΟΠΙΚΑ

Για δεύτερη μέρα το ΠΑΜΕ στους δρόμους του Βόλου κατά του νέου μνημονίου

για-δεύτερη-μέρα-το-παμε-στους-δρόμους-461086

Με τη συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου για δεύτερη μέρα, σήμερα το απόγευμα, μετά τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση, τα σωματεία και οι επιτροπές αγώνα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, κάλεσαν τους εργαζόμενους να φωνάξουν το σύνθημα: «Εμπρός λαέ, ξεσηκωμός, ενάντια στη νέα ληστεία και την κοροϊδία κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ».

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με ομιλία του Αποστόλη Ριζόπουλου, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων Μαγνησίας και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στην ομιλία του ο κ. Ριζόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Ξέρουμε ότι σήμερα η κυβέρνηση θα ψηφίσει τα μέτρα. Ο σκυλοκαβγάς στη βουλή ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα που ψήφισαν από κοινού το προηγούμενο, 3ο μνημόνιο, δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει κανένα. Ούτε να γεμίσει απογοήτευση το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να αποτρέψουμε την ψήφιση αυτού του βάρβαρου πακέτου. Αντίθετα, να μας πεισμώσει για την ανάγκη να ισχυροποιήσουμε το εργατικό κίνημα, να ανέβει στο ύψος των σημερινών περιστάσεων.

Οι εργαζόμενοι είναι ώρα να συνταχθούν με τη γραμμή πάλης που διεκδικεί ανάκτηση των απωλειών, παλεύοντας για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών τους. Να συμβάλουν στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στη συγκρότηση και την ενίσχυση της Κοινωνικής Συμμαχίας και στην προετοιμασία για νέους ταξικούς αγώνες, με όλες τις μορφές.

Η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και η δράση των σωματείων μας και των επιτροπών αγώνα για την προετοιμασία της, η χτεσινή απεργία και η δουλειά προετοιμασίας της, αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για τη συνέχεια. Συνεχίζουμε τη δράση μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου