ΤΟΠΙΚΑ

Κανόνι σε ασφαλιστική εταιρεία. Στον αέρα εκατοντάδες συμβόλαια και τον Βόλο

κανόνι-σε-ασφαλιστική-εταιρεία-στον-α-461265

Αγωνία για τα ασφαλιστικά συμβόλαια της Ιnternational Life, μετά την ανακοίνωση ότι η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδας προχώρησε στην οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της. Η εν λόγω ασφαλιστική εταιρεία έχει γραφεία και στον Βόλο. Είχε πληθώρα προϊόντων που αφορούν και στο κομμάτι της ασφάλειας ζωής.

Η οριστική ανάκληση της άδειας θορύβησε μεγάλο αριθμό Βολιωτών που έδειξαν εμπιστοσύνη και επέλεξαν για τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους την εν λόγω εταιρεία. Τα συμβόλαιά τους τώρα φαίνονται ότι είναι στον αέρα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, από το γραφείο στον Βόλο κάτι τέτοιο διαψεύδεται.

Επαγγελματίες του κλάδου εξέφρασαν τη λύπη τους για την εξέλιξη αυτή. Εξέφρασαν την ελπίδα η εταιρεία να μεταφερθεί στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος και να έχει ομαλή μετάβαση.

Η Τράπεζα της Ελλάδας, πάντως, έδωσε προθεσμία έως τις 20 Μαΐου στην International Life, προκειμένου να μεταβιβάσει σε ανάδοχο εταιρεία τμήμα του ασφαλιστικού της χαρτοφυλακίου, ως μέτρο εξυγίανσής της.

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών θεμάτων της ΤτΕ, η International Life καλείται σε συνεργασία με τον Ασφαλιστικό Διαχειριστή, να μεριμνήσει και να λάβει τυχόν προτάσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από ασφαλιστικές επιχειρήσεις, για τη μεταβίβαση του ασφαλιστικού της χαρτοφυλακίου.

Η ασφαλιστική εταιρία ανήκει στον κλάδο ασφαλειών ζωής και διαθέτει χαρτοφυλάκια προϊόντων ζωής και γενικών ασφαλίσεων.

Σε άλλη ασφαλιστική τα συμβόλαια ζωής

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, με ανακοίνωσή της χθες το απόγευμα έκανε γνωστά τα εξής:

– Η τοποθέτηση ασφαλιστικού διαχειριστή στις εταιρίες αυτές με απόφαση της αρμόδιας εποπτικής αρχής, είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστούν σημαντικά οι επιπτώσεις της ανάκλησης λειτουργίας των ανωτέρω εταιριών για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και κυρίως για τους ασφαλισμένους.

-Σε ό,τι αφορά τον κλάδο Ζωής η συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλιστηρίων συμβολαίων Ζωής και Υγείας, μεταφέρθηκε σε άλλη ασφαλιστική εταιρία, γεγονός που αποτελεί μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη πρωτίστως για τους ίδιους τους ασφαλισμένους, καθώς διασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχιση των συμβολαίων τους.

-Σε ό,τι αφορά τον κλάδο Αστικής Ευθύνης Αυτοκίνητων, το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτων επεμβαίνει μετά από πρόσκληση του διορισμένου από την Τράπεζα της Ελλάδος ασφαλιστικού εκκαθαριστή, προκειμένου να αποζημιωθούν τα πρόσωπα που ζημιώθηκαν λόγω θανάτωσης, σωματικών βλαβών ή υλικών ζημιών από αυτοκινητιστικά ατυχήματα, στην περίπτωση της ανάκλησης άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής επιχείρησης.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου