ΤΟΠΙΚΑ

Κατάλληλες οι ακτές για κολύμβηση

κατάλληλες-οι-ακτές-για-κολύμβηση-462509

Κατάλληλες για κολύμβηση κρίνονται όλες οι ακτές του Παγασητικού σύμφωνα με τα αποτελέσματα δειγματοληψιών που διενήργησε η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, ενημέρωσε, ότι οι δειγματοληψίες ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και για το μεγαλύτερό τους σύνολο έχουν βγει τα αποτελέσματα, καθώς αναμένονται μόνο τα τελικά των ακτών του δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου.

«Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι ακτές είναι κατάλληλες για κολύμβηση. Στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν και τα τελευταία αποτελέσματα και θα εκδοθεί η απόφαση καταλληλότητας των νερών από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό» επισήμανε.

Να τονιστεί ότι η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων διενήργησε περί τις 50 δειγματοληψίες.

Ερωτηθείσα η αντιπεριφερειάρχης πως είναι δυνατόν να είναι καθαρές οι ακτές κολύμβησης όταν πριν από δύο μήνες η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας έλεγε ότι χιλιάδες κυβικά ανεπεξέργαστου λύματος διοχετεύονταν στις εκβολές του αγωγού στο Αγκίστρι η ίδια είπε ότι ο Παγασητικός έχει δυνατότητα αυτοκάθαρσης, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τις εν λόγω μετρήσεις.

«Δεν επηρεάζει την ποιότητα νερού ακτών κολύμβησης ούτε η ρύπανση στο λιμάνι ούτε τα προβλήματα με το βιολογικό. Οι παραλίες είναι καθαρές. Ο Παγασητικός έχει τη δυνατότητα αυτοκάθαρσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα αποτελέσματα για τις μετρήσεις αέριας ρύπανσης

Στο μεταξύ, τέλη Ιουνίου αναμένεται τα αποτελέσματα για τον έλεγχο που πραγματοποίησε το Κλιμάκιο Ελέγχου Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στις 25 Απριλίου στην ΑΓΕΤ σε πραγματικές συνθήκες καύσης RDF. Η κ. Κολυνδρίνη ενημέρωσε παράλληλα, ότι για τον πρώτο έλεγχο του Κλιμακίου Ελέγχου Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αναμένεται η προσκόμιση των δικαιολογητικών η προθεσμίας της οποίας λήγει σε μερικές μέρες. Την ερχόμενη εβδομάδα, τέλος, όπως ενημέρωσε, η αντιπεριφερειάρχης, το περιφερειακό συμβούλιο θα συγκληθεί σε συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα την καύση RDF.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου