ΤΟΠΙΚΑ

Ηλεκτρονική υποκλοπή… βενζίνης

ηλεκτρονική-υποκλοπή-βενζίνης-851206

Τον… ύπνο τους έχουν χάσει, σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες τα στελέχη της Διεύθυνσης Εμπορίου της Νομαρχίας, προκειμένου να εντοπίσουν τον πρατηριούχο υγρών καυσίμων, που όπως φαίνεται έχει… σκαρφιστεί ένα πρωτοποριακό και προηγμένο τεχνολογικά τρόπο, προκειμένου να εξαπατά τους πελάτες του στις παραδόσεις πετρελαίου και βενζίνης που διαθέτει από τις αντλίες του πρατηρίου του.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει στελέχη της υπηρεσίας ο επιτήδειος πρατηριούχος έχει προχωρήσει πιθανότατα στην τοποθέτηση ειδικού τσιπ στις αντλίες, που ενεργοποιείται με ηλεκτρονικό τρόπο από απόσταση, προκειμένου να διαφοροποιούνται οι ποσότητες που αναγράφονται στις αντλίες και οι οποίες δεν αντιστοιχούν στην πραγματική ποσότητα καυσίμων που μπαίνει στα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της Διεύθυνσης Εμπορίου είναι η πρώτη φορά που έρχονται αντιμέτωποι με ένα τέτοιο περιστατικό, γι’ αυτό και έχουν ζητήσει τη συνδρομή των συναρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, τα οποία ασχολούνται συχνά με τον εντοπισμό και τη σύλληψη ανάλογων ηλεκτρονικών εγκλημάτων.
Εξάλλου με αφορμή τις τιμές πώλησης των καυσίμων τις ημέρες του Πάσχα, η Διεύθυνση Εμπορίου υποστηρίζει ότι όντως την περίοδο των εορτών οι τιμές της αμόλυβδης σε πολλά πρατήρια κατά μήκος της ΠΑΘΕ, που διέρχεται από τα διοικητικά όρια του Νομού Μαγνησίας, ξεπέρασε σε πολλές περιπτώσεις το 1,12- 1, 14 ευρώ το λίτρο.
Επισημαίνουν, ωστόσο, ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που τηρεί σε ετήσια βάση η υπηρεσία, οι τιμές διαμορφώνονται στα ίδια με πέρυσι επίπεδα. Επιπλέον τα ίδια στελέχη υποστηρίζουν ότι τους τελευταίους μήνες δεν παρατηρούνται φαινόμενα νόθευσης της βενζίνης, παραπτώματα που ήταν στην ημερήσια διάταξη τα προηγούμενα χρόνια.
Το φαινόμενο αποδίδεται στο γεγονός ότι τόσο η προηγούμενη, όσο και η σημερινή Νομαρχιακή Αρχή, είναι ευαισθητοποιημένοι στο θέμα των αυστηρών και συχνών ελέγχων, πριμοδοτώντας οικονομικά , μέσω της χορήγησης υπερωριών, τους ελέγχους, τόσο κατά τις απογευματινές ώρες, όσο και κατά τις εορτές και τις αργίες.
Το μόνιμο παράπονο των τελευταίων μηνών των υπαλλήλων της υπηρεσίας, είναι η χορήγηση ενός αυτοκινήτου με οδηγό, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα σε σύντομο χρόνο να επιλαμβάνονται των καταγγελιών που γίνονται από τους καταναλωτές στο αρμόδιο τμήμα της υπηρεσίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου