15 γαλάζιες σημαίες φέτος στη Μαγνησία

Τελευταία ενημέρωση: 2017-05-15, 21:25:29
15 γαλάζιες σημαίες φέτος στη Μαγνησία

Συνολικά 15 γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν το φετινό καλοκαίρι σε παραλίες της Μαγνησίας, τρεις περισσότερες από πέρυσι.

Με 486 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες από άποψη ποιότητας θαλάσσιων υδάτων και προσφοράς υπηρεσιών στους λουόμενους, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), εθνικός χειριστής του διεθνούς προγράμματος «Γαλάζια Σημαία». 

Φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 25% των νέων βραβευμένων ακτών. 

Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 71 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής. 

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν σήμερα Δευτέρα από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), τον Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα.

Οι ακτές της Μαγνησίας που βραβεύτηκαν με τη γαλάζια σημαία είναι οι εξής:

Δήμος Βόλου: Θωμάς Σουτραλί Αγριάς, Αγριά/Valis Resort, Άναυρος, Αλυκές, Αμαρυλλίδος, Αμφάνων, Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Πλατανίδια, Νέα Αγχίαλος, Καρνάγιο, Πλάκες

Δήμος Αλμυρού: Αλμυρός

Δήμος Σκιάθου: Κουκουναριές, Μάραθα/Skiathos Palace Hotel

Δήμος Σκοπέλου: Αντρίνα/Adrina Beach & Adrina Resort.

 

Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987 σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. 

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σ’ αυτήν να είναι «εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. 

Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Επιπλέον, πρέπει να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια (25 για τις μαρίνες), τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. 

 

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
6
=