ΤΟΠΙΚΑ

Τηλεσκόπια στο Μουσείο Τσαλαπάτα

τηλεσκόπια-στο-μουσείο-τσαλαπάτα-464089

Τηλεσκόπια θα στηθούν στο χώρο του Μουσείου Τσαλαπάτα, όπου θα πραγματοποιηθεί βραδιά αστροπαρατήρησης, με τίτλο: «Παρατηρώντας τ’ αστέρια στο Μουσείο», το Σάββατο 20 Μαΐου, 19:30 – 23:00, κατόπιν συνεργασίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος που εδρεύει στο Βόλο.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων, απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν τον ήλιο με ειδικό ηλιακό τηλεσκόπιο και φίλτρα. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση εκπροσώπων της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, θα παρατηρήσουν τον έναστρο ουρανό με τηλεσκόπια που θα έχουν τοποθετηθεί στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας ή συννεφιάς, θα πραγματοποιηθεί προβολή και παρουσίαση σχετικού ψηφιακού υλικού στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν για το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Τσαλαπάτα στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά 10:00 – 18:00 εκτός Τρίτης).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου