ΤΟΠΙΚΑ

Μονοκομματικό προεδρείο στην ΤΕΔΚ

μονοκομματικό-προεδρείο-στην-τεδκ-851206

Χωρίς απρόοπτα κύλησε η χθεσινή διαδικασία για την εκλογή του νέου προεδρείου της ΤΕΔΚ στη Μαγνησία. Ο δήμαρχος Μηλεών Απόστολος Αρέθας, όπως αναμένονταν, εξελέγη νέος πρόεδρος με τις επτά ψήφους της πλειοψηφούσας γαλάζιας παράταξης, ενώ ο επικεφαλής της “Δημοκρατικής Ενότητας” Βασίλης Κοντορίζος, δήμαρχος Πορταριάς, που έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία, έλαβε τους έξι ψήφους των μελών της παράταξής του.
Το προεδρείο της ΤΕΔΚ είναι μονοκομματικό, η παράταξη “¨Ενωτική Αυτοδιοικητική Ένωση” πρότεινε και εξέλεξε αντιπρόεδρο το δήμαρχο Αγριάς Θωμά Παπαευθυμίου και γραμματέα το δημοτικό σύμβουλο Φερών κ. Δημ. Γάτο με επτά ψήφους, ενώ λευκό ψήφισε η παράταξη “Δημοκρατική Ενότητα”.
Στη χθεσινή διαδικασία εκλέχτηκαν και οι 12 εκλέκτορες για την ΚΕΔΚΕ, από το 13μελές Δ.Σ Συμμετέχουν όλοι, εκτός από τον κ. Χρ. Παπαρούνα, δημοτικό σύμβουλο Φερών.
Ο νέος πρόεδρος της ΤΕΔΚ Μαγνησίας Απόστολος Αρέθας μετά την εκλογή του εμφανίστηκε ενωτικός, επισημαίνοντας ότι δεν θα υπάρχουν αποκλεισμοί και εμμέσως πλην σαφώς επεσήμανε ότι προτεραιότητα του νέου διοικητικού συμβουλίου είναι η στήριξη ειδικά των Καποδιστριακών Δήμων.
“Οι προτάσεις όλων των μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου είναι ευπρόσδεκτες”, συμπλήρωσε ο νέος πρόεδρος της ΤΕΔΚ Μαγνησίας, που έσπευσε επίσης να υπογραμμίσει ότι η ΤΕΔΚ θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης και στους δύο μεγάλους Δήμους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου και Νέας Ιωνίας σε όλες τις διεκδικήσεις τους.
Σύμφωνα με τον κ. Απ. Αρέθα η νέα διοίκηση θα δώσει βαρύτητα στην προετοιμασία των ΟΤΑ για την τέταρτη προγραμματική περίοδο, στην διεκδίκηση πόρων για τις αρμοδιότητες που μεταβιβάζονται στην Τ.Α και στην αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού που δραστηριοποιείται στην Αυτοδιοίκηση.
“Η υποψηφιότητά μου ως προέδρου του νέου Δ.Σ. της ΤΕΔΚ ήταν καθαρά συμβολική” διευκρίνισε ο δήμαρχος Πορταριάς Βασ. Κοντορίζος που ευχήθηκε στο νέο προεδρείο να λειτουργήσει αυτοδιοικητικά: “Μακάρι να τηρήσουν τα λεγόμενά τους, όμως θα κριθούν από τα έργα τους κατά τη διάρκεια της τετραετίας”επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Οι δώδεκα που θα συμμετέχουν από την ΤΕΔΚ Μαγνησίας στις διαδικασίες της ΚΕΔΚΕ είναι οι εξής: Απόστολος Αρέθας Κων. Καραγκιόζογλου , Σταμάτης Βακούλας , Θωμάς Παπαευθυμίου, Κώστας Λεβέντης, Βασίλης Κυριαζής , Δημ. Γάτος (δημοτικός σύμβουλος) , Αλέκος Βούλγαρης ,Βασίλης Κοντορίζος, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος , Στέργιος Γαρδικλής και Νίκος Στόικος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου