ΤΟΠΙΚΑ

Θεσμός το Βολιώτικο παζάρι

θεσμός-το-βολιώτικο-παζάρι-466186

Αυξάνεται το ενδιαφέρον για το Βολιώτικο παζάρι, το οποίο τείνει να αποτελέσει θεσμό, ενώ ήδη ξεπερνούν τις 55 οι συμμετοχές στην τρίτη κατά σειρά διοργάνωση, που θα «φιλοξενηθεί» σήμερα Σάββατο 13 Μαΐου και αύριο Κυριακή 14 Μαΐου, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, στον ισόγειο χώρο του Γηροκομείου, στη συμβολή των οδών Κοραή και Ιάσονος.

Συμμετέχοντες από τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή μέχρι την Αθήνα έχουν αγκαλιάσει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, και δηλώνουν αποφασισμένοι να τη στηρίξουν.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου, που έχει ως στόχο να την καθιερώσει, προκειμένου να πραγματοποιείται το πρώτο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό παζάρι, όπου ο καθένας μπορεί να πουλήσει για δικό του όφελος ή να αγοράσει διάφορα αντικείμενα.

Στο Βολιώτικο παζάρι διατίθενται προς πώληση βιβλία, διακοσμητικά αντικείμενα, συλλογές, αντίκες, δίσκους βινυλίου, αλλά και παιχνίδια, όλα σε καλή κατάσταση, ενώ όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Αγγελική Ιωαννίτη «στόχος μας είναι να γίνει ευρύτερα γνωστή η συγκεκριμένη πρωτοβουλία και να εδραιωθεί σε σταθερή βάση, προκειμένου να πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα, κάθε μήνα αν είναι δυνατόν».

Στο μεταξύ, ολοένα και περισσότεροι συμμετέχοντες αγκαλιάζουν την πρωτοβουλία της Κουζίνας Αλληλεγγύης και εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τις γενικότερες δράσεις που αναπτύσσονται. Οι εθελοντές της παραπάνω δράσης δέχονται μηνύματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, καθώς η δράση της Κουζίνας Αλληλεγγύης έχει γίνει ευρύτερα γνωστή και έχει αποκτήσει ένθερμους υποστηρικτές.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου