ΤΟΠΙΚΑ

Ενισχύσεις στις πολύτεκνες οικογένειες

ενισχύσεις-στις-πολύτεκνες-οικογένε-851206

Στην ανάπτυξη, υποστήριξη και προώθηση της Επιχειρηματικότητας των γονέων οικογενειών με τρία τέκνα και άνω αποσκοπεί πρόγραμμα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.
Μέσω χρηματοδοτικών ενισχύσεων παρέχεται στήριξη στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, ώστε να δημιουργήσουν νέες και βιώσιμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στους τομείς της μεταποίησης του εμπορίου και των υπηρεσιών, με έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη και στην τοπική οικονομία.
Χθες το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Forum, πραγματοποιήθηκε ημερίδα για την ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα, παρουσία του προέδρου του ΕΟΜΜΕΧ Γ. Σουφλιά.
Το πρόγραμμα συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον γονέων με τρία τέκνα και άνω, όπως διαφάνηκε από την ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή στη χθεσινή εκδήλωση.
Η ημερίδα ξεκίνησε με το χαιρετισμό του προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και ΚΕΤΑ Θεσσαλίας Γ. Σπηλιόπουλου και του προέδρου του ΕΟΜΜΕΧ και ακολούθησε η παρουσίαση του προγράμματος από τον διευθυντή Επιχειρηματικότητας του ΕΟΜΜΕΧ Γ. Μπόλα.
Όπως δήλωσε ο κ. Σπηλιόπουλος στόχος είναι η ενημέρωση των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών για το νέο πρόγραμμα, με φορέα υλοποίησης τον ΕΟΜΜΕΧ, που αφορά την χρηματοδότησή τους για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων ή ανάπτυξη υπαρχουσών.
«Είναι ένα πρόγραμμα που προσπαθεί να βοηθήσει το ευαίσθητο κοινωνικό κομμάτι, που είναι η πολύτεκνη οικογένεια», τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.
Ο πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ Γ. Σουφλιάς δήλωσε ότι η ενημερωτική εκδήλωση εντάσσεται στην προσπάθεια την οποία καταβάλει ο ΕΟΜΜΕΧ ως φορέας που υπάγεται στο υπουργείο Ανάπτυξης και εφαρμόζει την κυβερνητική πολιτική
«Η προσπάθεια την οποία κάνουμε τόσο με τα ΚΕΤΑ Θεσσαλίας, όσο και με τον σύλλογο πολυτέκνων είναι να ενημερώσουμε άμεσα τους ενδιαφερόμενους, ώστε μέσα από τη σωστή και έγκαιρη ενημέρωση να πληροφορηθούν ακριβώς τι ισχύει για να στήσουν νέες επιχειρήσεις», πρόσθεσε.
Τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και τον πρόεδρο του ΕΟΜΜΕΧ ευχαρίστησε για την ευγενική τους προσπάθεια ενημέρωσης των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών η πρόεδρος του συλλόγου πολυτέκνων Μαγνησίας Σουλτάνα Πράππα.
Το πρόγραμμα αφορά στην οικονομική ενίσχυση των υπό ίδρυση επιχειρήσεων για την προμήθεια εξοπλισμού, ειδικών εγκαταστάσεων, διαμόρφωση χώρων, προβολή-προώθηση κ.λ.π.
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι γονείς οικογενειών –άντρες και γυναίκες- με τρία τέκνα και άνω, εκ των οποίων το ένα τουλάχιστον τέκνο είναι προστατευόμενο και οι οποίοι δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα από 1/1/2006 έως και την ημερομηνία προδημοσίευσης του προγράμματος, δηλαδή 12/3/2007.
Η επιχορήγηση των προτάσεων που θα επιλεγούν θα ανέλθει στο 55% του συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρότασης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 140.000 ευρώ με κατώτατο όριο τα 30.000 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου