ΤΟΠΙΚΑ

Τριπλός πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Βόλου

τριπλός-πλειστηριασμός-στο-ειρηνοδι-468812

Το «παρών» έξω από τα Δικαστήρια Βόλου, προκειμένου να στήσουν τριπλό μπλόκο σε πλειστηριασμούς σε βάρος πολιτών με χρέη, έδωσαν για μία ακόμη Τετάρτη, χθες, τα μέλη της κίνησης «Πολίτες Ενάντια στους Πλειστηριασμούς, Κατασχέσεις και Εξώσεις Μαγνησίας».

Χθες στο… σφυρί θα έβγαινε αγροτεμάχιο στον Άγιο Γεώργιο Φερών, συνολικής έκτασης 23.400 τ.μ., εμπορικής αξίας 142.300 ευρώ, για χρέη προς τράπεζα ύψους 17.911,06 ευρώ.

Ήταν όμως προγραμματισμένες άλλες δύο υποθέσεις πλειστηριασμών, με επισπεύδοντες ιδιώτες εναντίον ιδιωτών. Η μία αφορούσε χρέος 24.890,93 ευρώ, για την οποία θα έβγαινε στο σφυρί διαμέρισμα στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας, εμπορικής αξίας 83.000 ευρώ, και η δεύτερη αφορούσε οφειλή 4.116,05 ευρώ, για την κάλυψη της οποίας θα εκπλειστηριάζονταν μία βάρκα 4,46 μέτρων, δύο εξωλέμβιες μηχανές και ένα τρέιλερ.

Οι υποθέσεις δεν έφθασαν ποτέ στην έδρα του Ειρηνοδικείου Βόλου. Απόφαση του συντονιστικού των συμβολαιογράφων να απέχουν από πλειστηριασμούς που αφορούν σε χρέη κάτω των 400.000 ευρώ, ανέβαλε τις υποθέσεις.

Ωστόσο, έξω από τα δικαστήρια, βρέθηκαν μέλη της κίνησης ενάντια στους πλειστηριασμούς. «Το ότι ισχύει απόφαση αποχής για υποθέσεις κάτω των 400.000 ευρώ, δεν σημαίνει ότι οι συμβολαιογράφοι δεν μπορούν να ζητήσουν άδεια εξαίρεσης και να κάνουν πλειστηριασμούς. Το έχουμε δει και με τους πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία. Γι’ αυτό και οφείλουμε να βρισκόμαστε κάθε Τετάρτη εδώ», σχολίασε το μέλος της κίνησης, Γιώργος Λέτσιος.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου