ΤΟΠΙΚΑ

Στο μικροσκόπιο η φύλαξη του νοσοκομείου Βόλου

στο-μικροσκόπιο-η-φύλαξη-του-νοσοκομε-468850

Το πρόσφατο περιστατικό στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου, με τη νεαρή τοξικομανή που, εκτός εαυτού, τα έκανε γυαλιά καρφιά, και παράλληλα επιτέθηκε με μαχαίρι στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έφερε στο φως τις δυσκολίες που αρκετά συχνά αντιμετωπίζουν τόσο οι γιατροί όσο και οι νοσηλευτές στο ΤΕΠ, που καλούνται να διαχειριστούν εκτός των άλλων περιστατικά που δεν αφορούν στην παροχή υπηρεσιών υγείας.

Το προσωπικό φύλαξης, που μέσω της ιδιωτικής εταιρείας έχει αναλάβει την φύλαξη του Νοσοκομείου Βόλου, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Μ. Δραμητινό, «κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, όταν όμως έχεις υπό την ευθύνη σου να περιφρουρήσεις την ομαλότητα σε έναν μεγάλο χώρο με πολλές κλινικές και πολλούς ορόφους, είναι αναμενόμενο ότι κάτι θα ξεφύγει», όπως λέει ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η διοίκηση του νοσοκομείου, σύμφωνα με τον κ. Δραμητινό, εξετάζει το ενδεχόμενο το επόμενο διάστημα και εφόσον δοθεί το πράσινο φως από το Υπουργείο Υγείας, να ενισχύσει τη φύλαξη του ιδρύματος, ειδικά τις ώρες αιχμής αλλά και στη βραδινή βάρδια, με προσωπικό που θα προσληφθεί με ατομικές συμβάσεις. «Δεν θέλουμε να φτάσουμε να αστυνομεύουμε τους χώρους του νοσοκομείου», σημειώνει ο κ. Δραμητινός, «σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει γιατροί και νοσηλευτές και όλο το προσωπικό, να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους με ασφάλεια αφενός, και αφετέρου οι ασθενείς που μεταφέρονται είτε στα επείγοντα είτε στις κλινικές, να νιώθουν ασφαλείς».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου