ΤΟΠΙΚΑ

Η Νταϊάνα Κόχυλα στη Μαγνησία

η-νταϊάνα-κόχυλα-στη-μαγνησία-468922

Στη Μαγνησία θα βρεθεί η διάσημη σεφ Νταϊάνα Κόχυλα μαζί με δεκαμελές τηλεοπτικό συνεργείο, στο διάστημα από 13 έως 17 Μαΐου, για τις ανάγκες γυρισμάτων της τηλεοπτικής σειράς «My Greek Table with Diane Kochilas». Η εκπομπή που θα προβληθεί στο αμερικανικό κρατικό κανάλι PBS έχει στόχο να αναδείξει την ξεχωριστή γαστρονομία, τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, το φυσικό περιβάλλον και τη μοναδική φιλοξενία των κατοίκων της Μαγνησίας.

Η γκουρού της ελληνικής κουζίνας, όπως την χαρακτηρίζουν, αφιέρωσε την ζωή της στην εξερεύνηση και προώθηση των υγιεινών, χαρούμενων και εύγευστων φαγητών της χώρας μας. Συμβουλεύει τα καλύτερα πανεπιστήμια όπως το Harvard και το Yale για το πώς να βελτιώσουν την ποιότητα του φαγητού των φοιτητών τους. Έχει γράψει 17 βιβλία για την ελληνική μαγειρική, αρθρογραφεί στα πιο έγκυρα περιοδικά και εφημερίδες και παρουσιάζει επίσης συνταγές στους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της Αμερικής. Επίσης είναι σύμβουλος στα πιο γνωστά ελληνικά εστιατόρια της Αμερικής, ενώ διαθέτει και το δικό της διαδικτυακό κανάλι Greek FoodTv, μέσα από το οποίο μοιράζεται βίντεο με τις συνταγές της.

Στο μεταξύ, τις ομορφιές της Μαγνησίας, έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί ομάδα Γάλλων δημοσιογράφων και bloggers που φιλοξενείται στη Μαγνησία από προχθές Τρίτη 9 Μαΐου μέχρι και τις 13 Μαΐου. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για πέντε δημοσιογράφους έγκριτων γαλλικών μέσων ενημέρωσης και bloggers, οι οποίοι φιλοξενούνται στην περιοχή από τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων, τους δήμους Βόλου, Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, στο πλαίσιο συνδιοργάνωσης επαγγελματικού ταξιδιού εξοικείωσης και γνωριμίας, σε συνεργασία με το Γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το πρόγραμμά τους, οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι συνοδεύονται από την προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας, προβλέπεται να επισκεφθούν τον Βόλο, την ευρύτερη περιοχή των δήμων Ρήγα Φεραίου και Αλμυρού, καθώς και τον ορεινό όγκο της Μαγνησίας, όπου και θα ξεναγηθούν σε πολυάριθμα αξιοθέατα, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά εκτός από το φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τις ποικίλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρονται στην περιοχή όλο το χρόνο. Ιππασία, πεζοπορία σε λιθόστρωτα μονοπάτια, μίνι κρουαζιέρα στον Παγασητικό, «γνωριμία» με την τοπική κουζίνα, τα προϊόντα και τους γυναικείους συνεταιρισμούς της περιοχής, επίσκεψη στην «Αργώ», τον σταθμό του τρένου στις Μηλιές, το Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας στο νησάκι Τρίκερι, τη Λίμνη Κάρλα, την Όθρυ, τις μοναδικές παραλίες σε Αιγαίο και Παγασητικό.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη «η διοργάνωση των συγκεκριμένων ταξιδιών εξοικείωσης θα έχει πολλαπλά οφέλη για την περιοχή, καθώς συμβάλλει ουσιαστικά τόσο στην προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών του τουριστικού κυρίως κλάδου όσο και στην ανάδειξη και προβολή της φυσιογνωμίας της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας γενικότερα, σε δυναμικές και πολλά υποσχόμενες αγορές του εξωτερικού όπως η γαλλική και αμερικανική τουριστική αγορά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου