ΤΟΠΙΚΑ

Κίνδυνος αποκοπής της Ζαγοράς

κίνδυνος-αποκοπής-της-ζαγοράς-851206

Σε οριακό σημείο βρίσκεται στο 41° και 42° χλμ. σε δύο γέφυρες του εθνικού οδικού δικτύου Βόλου – Ζαγοράς, με τον κίνδυνο να κοπεί στα δύο το δίκτυο να είναι ορατός και να προβάλλει επιτακτική η ανάγκη αποκατάστασής του, ενώ την ίδια στιγμή επικίνδυνη είναι και η διέλευση των οχημάτων από τα συγκεκριμένα σημεία.

Ειδικότερα έχουν δημιουργηθεί σοβαρότατα προβλήματα σε δύο γέφυρες του οδικού δικτύου Βόλου-Ζαγοράς λόγω ρηγματώσεων τους. Ο δρόμος έχει καταστεί επικίνδυνος για τα διερχόμενα αυτοκίνητα, καθώς η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη, αφού ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ο κύριος και μοναδικός που συνδέει τη Ζαγορά με το Βόλο και μέσω αυτού γίνεται η μετακίνηση δημοτών, τουριστών, ασθενών προς το Νοσοκομείο Βόλου αλλά και η διακίνηση των αγροτικών προϊόντων της περιοχής με μεγάλα φορτηγά αυτοκίνητα, ενώ η παραγωγική περίοδος αρχίζει εντός των ημερών και αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη κίνηση.

Η αποκατάσταση του δρόμου κρίνεται αναγκαίο να γίνει άμεσα, καθώς αφενός δεν υπάρχει εναλλακτική λύση και, αφετέρου, αν συνεχισθεί ο δρόμος να λειτουργεί χωρίς να γίνουν παρεμβάσεις, διαφαίνεται πλέον ο κίνδυνος αποκοπής του δήμου Ζαγοράς από το Βόλο.

Για το λόγο αυτό άλλωστε το προηγούμενο χρονικό διάστημα η δήμαρχος Ζαγοράς Αφροδίτη Τσαπράζη-Μανίνη έστειλε σχετικές επιστολές στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Νομαρχίας Μαγνησίας, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχει λάβει κάποια απάντηση σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με την άμεση αποκατάσταση του δρόμου, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα, καθώς και ο κίνδυνος διακοπής της κυκλοφορίας.

Τέλος σχετικό έγγραφο η δήμαρχος Ζαγοράς έστειλε και χθες στο Υπουργείο Εσωτερικών, ζητώντας τη συνδρομή του ώστε να εξευρεθεί άμεσα λύση για το συγκεκριμένο πρόβλημα, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας και προκαλεί έντονη ανησυχία σε δημοτική αρχή και δημότες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου