ΤΟΠΙΚΑ

Μαθήματα τέλος στα λύκεια

μαθήματα-τέλος-στα-λύκεια-470321

Τελευταία ημέρα μαθημάτων χθες για τους 2.000 περίπου μαθητές των γενικών και επαγγελματικών λυκείων. Η συντριπτική πλειοψηφία, 1.518 μαθητές, εκ των οποίων οι 1.170 από τα γενικά και 348 από τα επαγγελματικά λύκεια, μπαίνουν στην τελική ευθεία για τις πανελλήνιες εξετάσεις, που πάντως φέτος, για πρώτη φορά, θα διεξαχθούν μετά τις ενδοσχολικές εξετάσεις.

Οι α΄ προαγωγικές εξετάσεις θα διεξαχθούν μεταξύ 11 Μαΐου και 2 Ιουνίου. Στις 6 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις στα ΕΠΑΛ και μία ημέρα μετά στις 7 Ιουνίου θα αρχίσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις για του υποψηφίους των γενικών λυκείων.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διαρκέσουν από τις 7 έως και τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ, από τις 6 έως τις 21 Ιουνίου. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες, μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου. Τα αποτελέσματα των πανελλαδικών αναμένεται να ανακοινωθούν περί τα τέλη Ιουνίου.
Συνολικά στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα λάβουν μέρος φέτος από τη Μαγνησία 1.876 υποψήφιοι μαζί με 297 αποφοίτους γενικών λυκείων περασμένων ετών και 61 απόφοιτους των επαγγελματικών λυκείων περασμένων ετών.

Από το σύνολο των 1.170 τελειόφοιτων των γενικών λυκείων, οι 501 θα δώσουν εξετάσεις μέσα από την ομάδα των θετικών σπουδών. Ακολουθεί η ομάδα ανθρωπιστικών σπουδών με 411 υποψηφίους και η ομάδα οικονομίας και πληροφορικής, μέσω της οποίας κατέρχονται στον στίβο των πανελλαδικών 258 τελειόφοιτοι μαθητές.

Αντίστοιχες είναι και οι επιλογές υποψηφίων – αποφοίτων περασμένων ετών. Οι 126 από τους 297 προέρχονται από την ομάδα των θετικών σπουδών, οι 124 από τις ανθρωπιστικές και οι 47 από την ομάδα οικονομία και πληροφορικής.

Στα γυμνάσια

Για τα γυμνάσια, τα μαθήματα θα συνεχιστούν έως 26 Μαΐου, ενώ προβλέπονται και τρεις ημέρες (29-31 Μαΐου), που θα είναι αφιερωμένες στην επανάληψη της διδακτέας ύλης ή/και σε εκδηλώσεις των σχολείων, αλλά και στην παράδοση των ελέγχων.
Από την 1η Ιουνίου έως και την 9η Ιουνίου θα διεξαχθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, και στις 12 Ιουνίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Στη συνέχεια, και για πρώτη φορά φέτος, από τις 13 έως και τις 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ενισχυτική διδασκαλία για τους μετεξεταστέους, οι οποίοι θα εξεταστούν στις επαναληπτικές εξετάσεις, στις 26 και 27 Ιουνίου.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ο χρόνος διενέργειας των ενδοσχολικών γραπτών απολυτηρίων εξετάσεων στη Γ΄ τάξη του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και στη Δ΄ τάξη του Εσπερινού Γενικού Λυκείου, της πρώτης εξεταστικής περιόδου ορίστηκε από την Πέμπτη 11 Μαΐου έως την Παρασκευή 26 Μαΐου.

Στα δημοτικά

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας στις 15 Ιουνίου 2017 θα κλείσουν όλα τα σχολεία για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία καθώς σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται έως και τις 19 Μαΐου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου