ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Η ζωντανή ιστορία του Βόλου…
Ολη η ιστορία του Βόλου, από την απελευθέρωσή της μέχρι σήμερα, αποτυπώνεται στα καταστήματα που πρόκειται να γκρεμιστούν στον κεντρικό τομέα του Βόλου για τη δημιουργία της Πλατείας Πανεπιστημίου.
Υπάρχουν καταστήματα που λειτουργούν λ.χ. στην οδό Μακεδονομάχων που χρονολογούνται εδώ και 90 ή 100 χρόνια και τα οποία έχουν διαγράψει τη δική τους ξεχωριστή πορεία στη σύγχρονη κοινωνικοοικονομική ζωή της πόλης και τα οποία ωστόσο θα γκρεμιστούν για τη δημιουργία μίας Πλατείας, που κατ΄ ευφημισμόν θα λέγεται Πλατεία Πανεπιστημίου, αφού είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο, να γίνει η ανακαίνιση του παρακείμενου Κτιρίου Ματσάγγου, το κόστος ανακατασκευής του οποίου είναι απαγορευτικό για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του αρμόδιου Υπουργείου Παιδείας.
Δικαιολογημένα οι επαγγελματίες που πρέπει να εγκαταλείψουν τα καταστήματά τους υποστηρίζουν ότι θα πρέπει άμεσα η Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στην αναβάθμιση της περιοχής της οδού Ερμού, από Παύλου Μελά έως και Μεταμορφώσεως , προκειμένου σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να μεταφερθούν σε παρακείμενες ιδιοκτησίες, έτσι ώστε να μη χαθεί, όπως λένε, στο σύνολό της η πελατεία τους , που τους ξέρει χρόνια ολάκερα να δραστηριοποιούνται στην περιοχή της οδού Ερμού, στο ύψος της οδού Ιωλκού.
Α.Τ.

Τα πεζοδρόμια
Αυτή η ιστορία με τα… γκλαμουράτα πεζοδρόμια που έκανε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή στη Δημητριάδος και στην Ιάσονος, έχει καταντήσει μία φαρσοκωμωδία που πλέον δεν τιμά κανέναν και πολύ περισσότερο τη σημερινή Δημοτική Αρχή και εν προκειμένω τον ίδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, που δεν είναι άλλος από τον ίδιο το Δήμαρχο, ο οποίος ας φροντίσει τα δέοντα και εν προκειμένω για την επικόλληση των πλακών, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται κυριολεκτικά στον… αέρα.
Α.Τ.

Στο δρόμο πεταμένα
Στρώματα και άλλα οικιακής χρήσεως πράγματα είχαν αραδιάσει… ασυνείδητοι χθες το πρωί απέναντι από τον περίβολο του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας δίπλα από έναν κάδο καθαριότητας.
Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που συμβαίνει αυτό και προφανώς δεν θα είναι η τελευταία.
Επιβάλλεται ωστόσο να ληφθούν μέτρα, διότι δεν μπορεί ο καθείς… να βγάζει την προίκα του στο δρόμο… νομίζοντας ότι κάποιοι είναι υποχρεωμένοι να τα μαζέψουν. Εκτός και εάν κάποιοι άρχισαν το σαμποτάζ όπως παλαιότερα… οπότε και πάλι χρειάζεται προσοχή.
Β.Κ

Κανένας συντονισμός
Η κυκλοφορία στην οδό 2ας Νοεμβρίου και ειδικά στη διασταύρωση με την οδό Παγασών έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε ένα μαρτύριο. Δεν υπάρχει κανένας συντονισμός στους φωτεινούς σηματοδότες, με αποτέλεσμα σχεδόν να “αγκαλιάζονται” ΙΧήδες και δικυκλιστές που θέλουν να στρίψουν προς Παγασών για Αναλήψεως ή αντίθετα προς Παπαδιαμάντη, με όσους θέλουν να κατευθυνθούν προς Βόλο ή Νέα Ιωνία αντίστοιχα. Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα απαραιτήτως, διότι διαφορετικά κάποια στιγμή θα θρηνούμε αθώα θύματα..
Β.Κ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου