ΤΟΠΙΚΑ

Υποψία εμπρησμού στη Βαμβακουργία

υποψία-εμπρησμού-στη-βαμβακουργία-489734

Συναγερμός σήμανε χθες το μεσημέρι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, όταν και ειδοποιήθηκαν για εκδήλωση φωτιάς στις εγκαταστάσεις του πρώην χώρου της Βαμβακουργίας. Δύναμη πέντε οχημάτων και 12 πυροσβεστών έθεσε υπό έλεγχο τη φωτιά -η οποία δεν αποκλείεται να οφείλεται σε εμπρησμό- προτού λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις 12.30 μετά το μεσημέρι και η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν μεγάλη. Άμεσα στις εγκαταστάσεις της πρώην Βαμβακουργίας (να σημειωθεί ότι πρόκειται για το χώρο όπου και σχεδιάζεται να γίνει η κατασκευή του Μεσογειακού Χωριού) έσπευσαν πέντε οχήματα και 12 άντρες της Πυροσβεστικής.

Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών η φωτιά αντιμετωπίσθηκε και δεν πήρε διαστάσεις. Επρόκειτο για σκουπίδια και ξερά χόρτα που βρίσκονται στο εσωτερικό του εγκαταλελειμμένου κτηρίου, η κατάσβεση των οποίων διήρκησε έως και τις 6.00 το απόγευμα.

Γύρω από το κτήριο είχε μαζευτεί κόσμος, τα δύο από τα πέντε οχήματα βρίσκονταν από την μπροστινή πλευρά της Βαμβακουργίας και λίγο δίπλα από την κεντρική είσοδο, οι οποίοι ωστόσο φαινόντουσαν να είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με το περιστατικό. Άλλωστε, όπως έλεγαν μεταξύ τους, οι εκδηλώσεις φωτιάς στο πρώην εργοστάσιο είναι συχνό και χρόνιο φαινόμενο. Μόλις πέρυσι άλλωστε την ίδια εποχή είχε εκδηλωθεί και πάλι φωτιά στο συγκεκριμένο σημείο.

Εντονος όμως για τα αίτια της φωτιάς είναι και ο προβληματισμός που υπάρχει στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουν δεν μπορεί να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο εμπρησμού.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες έχουν παρατηρηθεί ύποπτες κινήσεις ατόμων στην περιοχή, που ενισχύουν ακόμα περισσότερο την προοπτική του εμπρησμού, ενώ είναι κοινό μυστικό πως στη Βαμβακουργία που έχει μετατραπεί σε έναν αχανή σκουπιδότοπο γίνονται συχνά καύσεις ελαστικών από τους τσιγγάνους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου