ΤΟΠΙΚΑ

Γκρεμίζονται οι περιφράξεις του αίσχους…

γκρεμίζονται-οι-περιφράξεις-του-αίσχ-851206

Αποφασισμένη να βάλει τέλος στην αυθαιρεσία που προσβάλλει βάναυσα το φυσικό και δομημένο περιβάλλον εμφανίζεται η νέα Νομαρχιακή Αρχή Μαγνησίας, ειδικότερα στις πλέον κραυγαλέες περιπτώσεις.
Προς την κατεύθυνση αυτή ο αρμόδιος Αντινομάρχης Έργων και Πολεοδομίας της ΝΑΜ Ηλίας Ξηρακιάς, υλοποιώντας την πολιτική βούληση και εντολή του επικεφαλής, του Νομάρχη Μαγνησίας κ. Απ. Παπατόλια, συναντάται τις επόμενες μέρες με το Δήμαρχο Αρτέμιδας κ. Δημ. Αλεξόπουλο, προκειμένου, όπως τονίζει στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ», να γκρεμιστούν οι «περιφράξεις του αίσχους» που υπάρχουν κατά μήκος του αιγιαλού από Σουτραλί έως Πλατανίδια και οι οποίες παρεμποδίζουν την απρόσκοπτη διέλευση των λουομένων στις ακτές του Παγασητικού.
Ειδικότερα, όπως τονίζει ο κ. Ξηρακιάς, «οι ακτές είναι δημόσιο αγαθό. Ο καθένας θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα πρόσβασης προς τη θάλασσα. Έχουμε πει από την πρώτη στιγμή που ήλθαμε στη Νομαρχία ότι θα δώσουμε έμφαση στην καταπολέμηση των αυθαιρέτων. Η πιο κραυγαλέα περίπτωση αυθαιρέτων κατασκευών, υπογραμμίζει ο κ. Ξηρακιάς, είναι η περίφραξη του αιγιαλού. Οι ακτές είναι δημόσιο αγαθό στις οποίες ο καθένας θα πρέπει να μπορεί να έχει πρόσβαση. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουμε αυτή την προσπάθεια διάνοιξης των ακτών, αφού προηγουμένως συναντηθούμε με το Δήμαρχο Αρτέμιδας κ. Δημ. Αλεξόπουλο».
Το θέμα των αυθαίρετων περιφράξεων κατά μήκος του αιγιαλού είναι ένα θέμα που έχει προκαλέσει πολύ συχνά τη… δυσαρέσκεια όσων το καλοκαίρι αναζητούν λίγες ανάσες δροσιάς και οι οποίοι συναντούν λίγο μετά την Αγριά ένα τείχος από αυθαίρετες περιφράξεις να αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία της ακτογραμμής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου