ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ

κυπελλούχος-ο-παοκ-474414
Κυπελλούχος Ελλάδας αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ που νίκησε 2-1 την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου.
Για 5η φορά στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας, καθώς στον τελικό που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό στάδιο και σημαδεύθηκε από σοβαρά επεισόδια πριν την έναρξη, νίκησε 2-1 την ΑΕΚ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε στο 24’ με τον Μπίσεβαρ, η Ένωση ισοφάρισε στο 26’ με τον Χριστοδουλόπουλο και ο Ενρίκε στο 81’ έδωσε τη νίκη και το τρόπαιο. Είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ νικά την ΑΕΚ σε έναν τελικό. Ο Μπίσεσβαρ αναδείχθηκε MVP του τελικού.

Ποδοσφαιριστές και οπαδοί του Δικεφάλου έγιναν ένα και πανηγύρισαν μαζί την κατάκτηση της κούπας του Κυπέλλου μετά τη νίκη με 2-1 κόντρα στην ΑΕΚ.

Οι παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς λίγα λεπτά μετά την απονομή της κούπας κατευθύνθηκαν προς το πέταλο του Πανθεσσαλικού στο οποίο βρίσκονταν οι οπαδοί τους και έγιναν ένα δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι αυτή η κούπα είναι και δικιά τους!

Δείτε τα βίντεο του PAOK24:

Ο τελικός Κυπέλλου μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, μετά από επεισόδια και τραυματισμούς φιλάθλων, ξεκίνησε τελικά στις 21.00 αντί για τις 20.30 και οι παίκτες των δύο ομάδων πάλευαν πλέον για το Κύπελλο.

Κάθε δευτερόλεπτο, σε κάθε άγγιγμα της μπάλας και ευκαιρία, ένα μακρόσυρτο βουητό ακουγόταν από όλα τα μήκη και τα πλάτη των κερκίδων όπου βρέθηκαν οι οργανωμένοι οπαδοί των δύο ομάδων, φανερώνοντας την αγωνία και το πάθος που επικρατούσαν. Μάλιστα, τα χειροκροτήματα και ο ενθουσιασμός σε κάθε καλή προσπάθεια ήταν παρατεταμένα, φυσικά από την εκάστοτε πλευρά!

Ξύπνησε το Πανθεσσαλικό, γκολ ο ΠΑΟΚ

Κι ενώ όλα κυλούσαν βασανιστικά αργά… ήρθε το γκολ του Πέδρο Ενρίκε για τον ΠΑΟΚ στο 81’ να ζεστάνει ξανά την ατμόσφαιρα. Εκπληκτικό ενσταντανέ συναισθημάτων κατέκλυσε την αριστερή και δεξιά πλευρά του γηπέδου, με την πρώτη να πανηγυρίζει έξαλλα και τη δεύτερη να μένει ακίνητη, με μία και μόνη μικρή κιτρινόμαυρη σημαία να κυματίζει.

Μάλιστα, πριν από τη σέντρα των παικτών της ΑΕΚ υπήρξε μικρή διακοπή προκειμένου να φύγουν από τον αγωνιστικό χώρο οι οργανωμένοι του ΠΑΟΚ που μπήκαν μέσα.

Ανούσιοι στο πρώτο μισάωρο

Το πρώτο μισάωρο του δευτέρου μέρους πέρασε ανεκμετάλλευτο με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να ψάχνουν το δεύτερο γκολ που θα μπορούσε να τους χαρίσει το τρόπαιο.

Στις επάλξεις ξανά…

Ισόπαλο έληξε το ημίχρονο ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ με 1-1, με τους παίκτες αλλά και τους οπαδούς των δύο ομάδων να χαλαρώνουν για λίγα λεπτά και την ατμόσφαιρα να γίνεται και πάλι εκρηκτική με την έναρξη του δεύτερου μέρους… Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το β’ ημίχρονο χωρίς αλλαγές.

Ισόπαλο το α’ ημίχρονο

Δύο γρήγορα γκολ ήρθαν να δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα με τον Μπίσεσβαρ να ανοίγει το σκορ για τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ να ισοφαρίζει με τον Χριστοδουλόπουλο δύο λεπτά αργότερα. Μάλιστα δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα από τις εξέδρες, με κρότου λάμψης να κάνουν και πάλι στην εμφάνιση τους.

Μέσα σε δύο λεπτά τα συναισθήματα έγιναν «ασπρόμαυρα» και «κιτρινόμαυρα» με την χαρά και τη λύπη να διαδέχονται η μία την άλλη, στα στρατόπεδα των οπαδών των δύο μονομάχων του Τελικού.

Το γκολ του Χριστοδουλόπουλου

Το γκολ του Μπίσεσβαρ

Tο γκολ του Πέδρο Ενρίκε

Κοντράστ συναισθημάτων στο πρώτο μισάωρο και δύο γκολ…

Δεν χαρακτηρίζεται τυχαία ο βασιλιάς των σπορ το ποδόσφαιρο αφού καταφέρνει να προκαλεί ανά πάσα στιγμή τέτοια κοντράστ συναισθημάτων που λίγα αθλήματα προσφέρουν.

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στον τελικό από τα πρώτα λεπτά αφού και οι δύο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες να σηκώσουν το κύπελλο. Το γκολ του ΠΑΟΚ προκάλεσε ντελίριο στις κερκίδες των φιλάθλων του δικέφαλου του Βορρά που άρχισαν να ζητωκραυγάζουν ρυθμικά φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ομάδας τους.

Λίγα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της ΑΕΚ να απαντήσει με ένα όμορφο γκολ που αυτή τη φορά έβαζε «φωτιά» στην κερκίδα των κιτρινόμαυρων που δεν σταμάτησαν να ενθαρρύνουν την ομάδα τους ούτε στιγμή.

Η μάχη της κερκίδας στο πρώτο μισάωρο ήταν μοιρασμένη, αν και θα μπορούσε κανείς να πει πως οι οπαδοί της ΑΕΚ ήταν πιο ζωηροί αλλά και πιο θορυβώδεις με αποτέλεσμα αρκετές φορές οι δυνάμεις των ΜΑΤ να κατευθυνθούν προς τις εξέδρες που είχαν κατακλυστεί από τους φίλους της προκειμένου να κατευνάσουν ορισμένους θερμοκέφαλους που μετά το γκολ, επιχείρησαν να πηδήξουν τα κιγκλιδώματα δίπλα από το τερέν που οδηγούσε στον αγωνιστικό χώρο.

Πανό απ’ όλη την Ελλάδα

Φίλαθλοι από όλη την περιφέρεια της χώρας βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό προκειμένου να παρακολουθήσουν τον Τελικό του Κυπέλλου, ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, κάτι το οποίο αποτυπώθηκε στα δεκάδες πανό των οργανωμένων των δύο ομάδων που κόσμησαν τις εξέδρες.

Πολλές περιοχές της Αττικής και Θεσσαλονίκης από τη μία.. Παλλήνη, Νέα Ερυθραία, Μπραχάμι Βριλήσσια, Μενίδι, Νέα Φιλαδέλφεια, Κυψέλη, Σταυρούπολη, Νεάπολη, Επτάλοφος και πολλές ακόμη, αλλά και πόλεις όπως Γύθειο, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Καβάλα, Κιλκίς, Σέρρες, Κοζάνη, Βέροια και πλήθος άλλων βρέθηκαν στο Βόλο και το στάδιο, μέσω των οπαδών των δύο ομάδων και τα πανό που απλώθηκαν γύρω από τις κερκίδες, κάνοντας μαζί με τα συνθήματα, τις σημαίες και το κιτρινόμαυρο και ασπρόμαυρο φόντο την ατμόσφαιρα εκπληκτική!

“Πεδίο μάχης” πριν τον αγώνα το Πανθεσσαλικό

Νωρίτερα, σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου πριν την έναρξη του τελικού Κυπέλλου.

Σε συναγερμό τέθηκε σύσσωμο το πλήρωμα του ΕΚΑΒ στο Βόλο. Από τις 5 το απόγευμα μέχρι και τις 7.30 χωρίς σταματημό, υπολογίζεται πως εξυπηρετήθηκαν περίπου 50 περιστατικά. Από αυτά για τα δώδεκα χρειάστηκε να γίνουν διακομιδές στο Νοσοκομείο Βόλου που φέρουν ελαφρά τραύματα

Μόνο δύο περιπτώσεις ήταν εκείνες που χαρακτηρίστηκαν πιο σοβαρές και αφορούσαν στον τραυματισμό δύο φιλάθλων. Ο ένας τραυματίστηκε στο κεφάλι χωρίς ωστόσο το τραύμα του να εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία ενώ ο δεύτερος φέρει τραύμα στο χέρι από μαχαίρι και κατσαβίδι, αλλά σύμφωνα με τους γιατρούς ευτυχώς βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Τα υπόλοιπα περιστατικά αφορούσαν επιπόλαια τραύματα που προκλήθηκαν την ώρα που φίλαθλοι των δύο ομάδων μεταξύ τους έδιναν «μάχες στήθος με στήθος» και τα οποία αντιμετωπίστηκαν επιτόπου στον σταθμό του ΕΚΑΒ μέσα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, από το προσωπικό που ήταν επί ποδός, για να εξυπηρετήσει με κάθε τρόπο όποιον είχε ανάγκη ιατρικής φροντίδας.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ.Μάνθος Δραμητινός δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, το ένα από τα δύο περιστατικά αφορούσε τον τραυματισμό ενός νεαρού άνδρα που τραυματίστηκε στο θώρακα και ο οποίος αφού του έγιναν όλες οι εξετάσεις και τοποθετήθηκε πνευμονοθώρακας προληπτικά, μεταφέρθηκε στη Χειρουργική Κλινική. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς δεν εμπνέει ανησυχία σύμφωνα με τους γιατρούς.

Το δεύτερο περιστατικό, όπως είπε, αφορά στον τραυματισμό φιλάθλου που φέρει κακώσεις στο κεφάλι, χωρίς ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση, η κλινική εικόνα του ασθενούς να είναι ανησυχητική.

Συνολικά μέχρι τις 21.00 το βράδυ στο Νοσοκομείο Βόλου μεταφέρθηκαν συνολικά 12 άτομα.

Μετά το τέλος του αγώνα, 18χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ αυτοτραυματίστηκε χτυπώντας σε τζαμαρία και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου.

Η σύσκεψη

Ο τελικός, μετά τα επεισόδια, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, αποφασίστηκε να ξεκινήσει με μισή ώρα καθυστέρηση, δηλαδή στις 21.00. Στη σύσκεψη μετείχαν οι παρατηρητές του αγώνα, οι διαιτητές, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας αλλά και των δύο φιναλίστ.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ενημέρωσε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, ώστε να αποφασίσει για την τύχη του ματς.

Μουδιασμένες παρέμεναν μέχρι τις 7 η ώρα το απόγευμα οι κερκίδες και των δύο μονομάχων. Εκτός από ορισμένες εξάρσεις με συνθήματα υπέρ των ομάδων τους… περίμεναν και αυτοί με αγωνία εάν θα γίνει η σέντρα… Από στόμα σε στόμα είχε άλλωστε διαδοθεί πως τόσο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Α. Τόσκας όσο και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης εισηγούνταν να μη γίνει το παιχνίδι, με αφορμή τα επεισόδια που προηγήθηκαν εκτός γηπέδου. Εκ μέρους βέβαια των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ διαμηνύονταν ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες Σαββίδης και Μελισσανίδης ομονόησαν ακόμη και για το πώς θα χειριστούν το θέμα ώστε οι ομάδες… να μην τιμωρηθούν, εάν μαυριστούν στο φύλλο αγώνα.

Μάχες σώμα με σώμα
Νωρίτερα, πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού στο Πανθεσσαλικό, επικράτησε χάος καθώς οπαδοί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ συνεπλάκησαν στην αεροφέφυρα στο πίσω μέρος του γηπέδου. Μάλιστα, ένας οπαδός της ΑΕΚ έπεσε λιπόθυμος από τις συμπλοκές, με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να τον προσπερνάνε και να κάνουν νόημα σ’ αυτούς της «Ένωσης» να τον μαζέψουν προκειμένου ν’ αποφευχθούν τα χειρότερα.

Αξίζει να τονιστεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη αερογέφυρα ενώνει τις δύο κερκίδες και δεν υπήρχαν δυνάμεις της αστυνομίας προκειμένου να κατασταλεί άμεσα ενδεχόμενο «ντου» των οπαδών της μίας ομάδας προς την άλλη.

Οι οπαδοί των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια και στον αγωνιστικό χώρο με τα ΜΑΤ να κάνουν δυναμική κίνηση προς το μέρος τους για να απομακρυνθούν.

Νέα επεισόδια στη θύρα των VIP

Στις 8:35μ.μ και ενώ οι δύο ομάδες είχαν αποχωρήσει για τα αποδυτήρια μετά την προθέρμανσή τους, ένταση προκλήθηκε στη θύρα των VIP. Eπενέβη άμεσα μία διμοιρία των ΜΑΤ με τα γλαστράκια και τα λουλούδια… να φεύγουν δεξιά και αριστερά. Λίγο αργότερα, μερίδα των οπαδών της ΑΕΚ προσπάθησε να σπάσει την πόρτα από το πέταλο, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους απομακρύνουν κάνοντας χρήση κρότου – λάμψης

Στον αγωνιστικό χώρο μπήκαν στις 20:48 ο Θωμάς Μαύρος (παλαίμαχος ΑΕΚ) με τον Σταύρο Σαράφη (παλαίμαχος ΠΑΟΚ), κρατώντας το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας!

Οι αρχηγοί των δύο ομάδων Παναγιώτης Γλύκος και Πέτρος Μάνταλος κατέθεσαν στεφάνι στο χώρο όπου βρισκόταν το κύπελλο, εις μνήμην του αδικοχαμένου Κύπριου οπαδού του ΠΑΟΚ Νάσου Κωνσταντίνου, ενώ αργότερα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από νωρίς
Η αρχή έγινε μετά τις 17.00 όταν προέκυψε πετροπόλεμος των οπαδών της ΑΕΚ με τις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με χρήση χημικών στην πρώτη εστία έντασης…

Όταν πλέον ήταν έντονη η παρουσία των οπαδών και των δύο ομάδων στις κερκίδες αμέσως είχαμε ανταλλαγή φωτοβολίδων για να ακολουθήσει στις 18:10 η “εισβολή” μερίδας φιλάθλων του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο όπου πέταξαν μεταξύ άλλων και μολότοφ (!!!), για να κλείσει αυτό το “πρώτο ημίχρονο” με την αντίστοιχη εισβολή των φίλων της ΑΕΚ.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που οι ισχυροί άνδρες των δύο ομάδων και κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν και γευμάτισαν μαζί λίγες ώρες πριν τον τελικό…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου