ΤΟΠΙΚΑ

Σύσκεψη της ΑΔΕΔΥ ενόψει της απεργίας της 17ης Μαΐου

σύσκεψη-της-αδεδυ-ενόψει-της-απεργίας-475045

Σύσκεψη με θέμα την προετοιμασία της γενική πανεργατική απεργία την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017, συγκαλεί το Νομαρχιακό Τμήμα Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου και ώρα 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Βόλου (Α΄ όροφος).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ: «Η περίοδος που διανύουμε βρίσκει όλους εμάς, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τα ευρύτερα φτωχομεσαία κοινωνικά στρώματα, μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ υλοποιεί με απαράμιλλη προσήλωση και θρησκευτική ευλάβεια το σύνολο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση, με τη συμφωνία που έκλεισε με τους δανειστές, δίνει το τελειωτικό χτύπημα σε όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει. Η νέα συμφωνία, που αποτελεί ουσιαστικά το 4ο μνημόνιο, έρχεται να περικόψει κι άλλο τις συντάξεις, μετατρέποντάς τες σε προνοιακά βοηθήματα, να φοροληστέψει κι άλλο τον ελληνικό λαό, μέσω της μείωσης του αφορολόγητου, να διατηρήσει το πετσοκομμένο νομοθετικό πλαίσιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να ξεπουλήσει δημόσιες επιχειρήσεις, κρίσιμες υπηρεσίες κι οργανισμούς και να περιορίσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, τα φτωχομεσαία κοινωνικά στρώματα θα δώσουν την δική τους απάντηση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου