ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ωρα τελικού 20:30

ωρα-τελικού-2030-475266

Ο Βόλος αναδεικνύει κυπελλούχο 2017 ανάμεσα σε ΑΕΚ – ΠΑΟΚ το βράδυ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο

Η ώρα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος 2017 έφτασε, και σήμερα το βράδυ (20:30) το Πανθεσσαλικό Στάδιο φιλοξενεί -στον 75ο τελικό- δύο παραδοσιακές δυνάμεις, την ΑΕΚ με τους 22 τελικούς και τα 15 τρόπαια και τον ΠΑΟΚ με τους 17 τελικούς και τα 4 τρόπαια …να διεκδικούν το φετινό…

Η διοργάνωση που δόθηκε στο Βόλο πέρασε από… σαράντα κύματα αλλά με τη συνδρομή του Δήμου Βόλου, της ΕΠΟ της ΕΠΣΘ, των δύο ομάδων και αρκετών εθελοντών το Πανθεσσαλικό στάδιο, είναι έτοιμο να υποδεχτεί έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδας …θέλοντας να γράψει ιστορία αφού όλα έγιναν μέσα σε μια μόνο εβδομάδα!

Ο σημερινός τελικός με κόσμο και από τις δυο ομάδες σίγουρα θα είναι καλύτερος από πέρσι που διεξήχθη χωρίς φιλάθλους (μόνο με 310 ονομαστικές προσκλήσεις), με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή…

Οι σημαντικές βελτιώσεις, τόσο εντός αγωνιστικού χώρου όσο και στην εξέδρα, και η σημερινή «εικόνα» θα είναι και η απάντηση σε όσους «έβλεπαν» διαρκώς προβλήματα!

Οι δυο ομάδες έγιναν αντικείμενο θαυμασμού από κόσμο χθες τόσο στα ξενοδοχεία που διέμεναν όσο και στις προπονήσεις τους στο Πανθεσσαλικό, και σήμερα θέλουν να ανταποδώσουν την αγάπη του κόσμου στο γήπεδο. Αργά το βράδυ ο Βόλος είναι σίγουρο πως θα πάρει και πάλι συγχαρητήρια για μια μεγάλη διοργάνωση…

Τα πλάνα των δύο τεχνικών

Για την ομάδα του ΠΑΟΚ, ο Βολιώτης Παναγιώτης Γλύκος θα είναι κάτω από τα δοκάρια και οι Λέοβατς, Κρέσπο, Βαρέλα και Μάτος στην τετράδα της άμυνας. Τσίμιροτ και Σάκοχφ στον άξονα, δεξιά ο Κάμπος, αριστερά ο Ουάρντα και σε ελεύθερο ρόλο ο Μπίσεσβαρ ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

Όσον αφορά την ΑΕΚ, ο Μανόλο Χιμένεθ θα εμπιστευθεί τον Ανέστη κάτω από τα δοκάρια, τους Ντίντακ και Γκάλο στα άκρα της άμυνας, στόπερ τους Τσιγκρίνσκι και Βράνιες και τους Σιμόες – Γιόχανσον στο κέντρο, με τον Μάνταλο μπροστά τους, ενώ στα άκρα τους Πατίτο και Βάργκας, και σέντερ φορ τον Αραούχο.

Στην αποστολή της Ένωσης, που έχει καταλύσει από χθες στο ξενοδοχείο Valis της Αγριάς, βρίσκονται επίσης οι: Μπάρκας, Κολοβέτσιος, Γιαννούτσος, Χριστοδουλόπουλος, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας, Τσέλιος, Αλμέιδα, Αραβίδης.

Ο Βόλος κέρδισε το «στοίχημα»

Δίνοντας μάχη με το χρόνο και τις απαιτήσεις, πήρε το τελικό ΟΚ για το Πανθεσσαλικό

Τελικώς, και πάρα τα εμπόδια, σήμερα (20:30) στον Βόλο γίνεται τελικός… Ενώ μέχρι χθες το πρωί κάποιοι έβαζαν εμπόδια και κάποιοι έβλεπαν τον τελικό στον αέρα, κάποιοι άλλοι συνέχιζαν τη δουλειά και άλλοι με σιγουριά είχαν ετοιμάσει όλα τα διαδικαστικά, τελικά νωρίς το μεσημέρι -κι αφού δόθηκε μάχη με το χρόνο και τις απαιτήσεις- ήρθε το τελικό ΟΚ για το Πανθεσσαλικό

Είχε προηγηθεί μια νύχτα συσκέψεων και αμφιβολιών, αφού ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, αναζητούσε τη λύση ώστε να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου όπως έχει οριστεί, το Σάββατο στο Πανθεσσαλικό. Οι συσκέψεις επί συσκέψεων με ΕΠΟ, ΕΛ.ΑΣ., ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ δεν είχαν δώσει οριστική απόφαση, όπως ενημέρωσε λίγο πριν τις 4.30το πρωί η ΓΓΑ! Η σχετική ανακοίνωση, ανέφερε: «Με βάση την τήρηση των κανόνων της νομιμότητας και την ασφάλεια των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη, διαβουλεύσεις όλων των εμπλεκόμενων μερών (ΕΛ.ΑΣ., ΕΠΟ, ομάδες), ούτως ώστε να μπορέσει να ξεπεραστεί το πρόβλημα των μη αριθμημένων εισιτηρίων που υπάρχει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και εμποδίζει τη διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλου Ποδοσφαίρου. Αναμένουμε την τελική πρόταση από τη διοργανώτρια Αρχή η οποία θα εξασφαλίζει τόσο την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας, όσο και την ασφάλεια των θεατών αλλά και την ελάχιστη, κατά το δυνατόν, ταλαιπωρία τους. Το πρωί θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Έχουμε τονίσει ξανά ότι ο τελικός του Σαββάτου αποτελεί ένα πολλαπλό τεστ. Ένα τεστ για όλους μας. Δεν ξεκίνησε καλά. Αυτό που είναι αδιαπραγμάτευτο είναι η προσήλωση της Πολιτείας στην ουσιαστική εφαρμογή του νόμου».

Πριν την ΓΓΑ υπήρξε ανακοίνωση από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που ανέφερε: «Αναφορικά με το θέμα αρίθμησης των καθισμάτων του Πανθεσσαλικού Σταδίου, ζήτημα που ΔΕΝ απαίτησαν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές, σε αλλεπάλληλες συσκέψεις στον Βόλο, προκειμένου να δώσουν άδεια διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας 2017, την οποία και η αρμόδια επιτροπή ελέγχου καταλληλότητας του γηπέδου έδωσε (Πέμπτη 4/5/2017 και ώρα 19:30), ήδη έχουν προετοιμαστεί συνεργεία υπό τον συντονισμό της ΕΠΟ και τη συνδρομή των εμπλεκομένων μερών και όλα τα καθίσματα θα είναι αριθμημένα μέσα στη ημέρα. Είμαστε βέβαιοι ότι ο τελικός θα γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Στον Βόλο, με τη συνδρομή και δημοτικών συμβούλων, αυτοκόλλητα τοποθετήθηκαν στις θέσεις του γηπέδου και κατ’ αντιστοιχία θα μπαίνει ένα τέτοιο σήμερα πάνω σε κάθε εισιτήριο και ένα θα κρατά (ως… απόδειξη) ο άνθρωπος που θα βρίσκεται για τον σχετικό έλεγχο σε κάθε θύρα.

Η ουσία είναι ότι ο Βόλος κέρδισε το «στοίχημα» και σήμερα (20:30) στο Πανθεσσαλικό γίνεται τελικός…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου