ΤΟΠΙΚΑ

Οι ασθενείς αγοράζουν μέχρι και τις σύριγγες!

οι-ασθενείς-αγοράζουν-μέχρι-και-τις-σύ-851206

Από υλικά έχει ξεμείνει το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, ενώ ασθενής που προσήλθε για να περιποιηθούν το τραύμα του οι ιατροί έφερε σύριγγες και αντιτετανικό ορό από το φαρμακείο της Χώρας.
Παράδοξο κι όμως ελληνικό είναι το περιστατικό που συνέβη το απόγευμα της Κυριακής στη Σκιάθο, όταν νεαρή τουρίστρια χτύπησε το πόδι της στην παραλία, όπου μαζί με την παρέα της απολάμβαναν τη θάλασσα.
Αμέσως οι φίλοι της κινητοποιήθηκαν και τη μετέφεραν με μηχανάκι στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, προκειμένου οι γιατροί να περιποιηθούν το τραύμα της.
Αφού καθάρισαν την ανοιχτή πληγή στο πόδι της, συνέστησαν να εμβολιαστεί με αντιτετανικό ορό, καθώς είχε τραυματιστεί από σιδερένιο αντικείμενο. Η νεαρή συμφώνησε, όμως οι γιατροί τής διεμήνυσαν πως θα πρέπει να επισκεφθεί το φαρμακείο της πόλης, να αγοράσει τον ορό και σύριγγα και να επιστρέψει για να της γίνει η ένεση.
Η έκπληξη ήρθε να αναπληρώσει τον πόνο και η 25χρονη μεταφέρθηκε με τη βοήθεια του φίλου της στο φαρμακείο της πόλης, όπου και αγόρασε όλα τα απαραίτητα για την ένεση. Μάλιστα η φαρμακοποιός έδωσε στη νεαρή δύο σύριγγες για να αφήσει τη μία στο Κέντρο Υγείας, αφού η έλλειψη συριγγών είναι συχνή.
Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με το Κέντρο Υγείας Σκιάθου και παρ’ όλο που ο Διευθυντής ήταν παρών, στην γραμμή ακούστηκε μια γιατρός η οποία όταν ερωτήθηκε για το περιστατικό αρκέστηκε να πει «δεν γνωρίζω, δεν μπορώ να απαντήσω».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου